Подписка, подкрепена от близо 150 души, живеещи в Северен, внасят

...
Подписка, подкрепена от близо 150 души, живеещи в Северен, внасят
Коментари Харесай

Жители на ул. “Брезовска“ внасят подписка в общината срещу изграждане на паркинг в зелена зона

Подписка, подкрепена от близо 150 души, живеещи в " Северен ", внасят поданици на региона. С подписите си те упорстват да бъдат спрени строителните действия по пренасяне на детска площадка в карето на ул. „ Тича” и ул. „ Брезовска”, защото са уверени, че на мястото на остарялата ще бъде построен паркинг. В петък сутринта хората направиха и жива верига пред камионите, които влязоха в зоната.

В четвъртък кварталът осъмнал с ограждения на някогашната детска площадка и част от зелените площи, а живущите настояват, че не са били предизвестени, че ще се правят каквито и да е действия в региона. Моментално те са поискали от регион Северен пояснение какво следва да бъде направено в зоната, защото не е имало табела на откитата строителна площадка. Получили са отговор, че актуалната детска площадка ще бъде преместена в непосредствена непосредственост до един от жилищните блокове, защото на мястото ѝ по утвърдени регулационни проекти и влезнал в действие Подробен устройствен план е отредено да бъде построен паркинг.

" Категорично срещу сме цялата зелена повърхност и детската площадка да бъдат премахвани, с цел да се прави паркинг. Да, преди към година ние сами поискахме да бъдат сменени оборудванията в актуалната детска площадка, само че тогава никой не ни предизвести, че тя ще бъде премествана. Едва в този момент разбираме, че е планувано тук да се прави паркинг, а местенето на площадката сега значи, че това ще се случи в най-бързи срокове”, съобщи пред TrafficNews домоуправителката на бл. 42 на ул. " Брезовска " Николета Петкова.

„ В момента тук се правят действия само по създаване на нова детска площадка, а не на паркинг. През 2020 година е утвърден Подробен организационен проект, от който е видно, че зоната, върху която сега се намира старта детска площадка, е отредена за паркинг. Затова при подмяната ѝ ние сме длъжни да я преместим в зоната, планувана за съответните уреди. ПУП-ът на зоната е влезнал в действие и живущите не са го обжалвали. Към момента няма да се пристъпва към строителство на паркинг”, акцентира специалистът по строителен надзор Нела Молова.

" Хората са подведени от един жител, който не желае детска площадка под блока си. Проблемът на жителя е, че децата щели да му шумят, като миел прозорците щяла да пада вода върху децата, мазилката се откъртвала и така нататък Той заблуждава хората, че стартира създаване на паркинг, ще се отрежат дърветата и ще се скапе градинката, което не е правилно. Заблуждава ги, че се прави детска площадка там, с цел да се направи след това паркинг. Паркинг няма да има, ще има парк със зелени площи и дръвчета, алеи и пейки. Няма да променяме нищо в зоната, с изключение на да изградим нова детска площадка ", твърди районният кмет на " Северен " Стоян Алексиев.
Днес от регион " Северен " провеждат среща с жителите на региона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР