Подозират български банди, злоупотребили със средства, предназначени за помощи за

...
Подозират български банди, злоупотребили със средства, предназначени за помощи за
Коментари Харесай

Българи замесени в крупна измама с помощи във Великобритания?

Подозират български банди, злоупотребили със средства, предопределени за помощи за справяне с икономическите последствия от ковид във Англия , написа, базирайки се на разобличаване на вестник “Дейли мейл ”. Това излиза наяве, едвам няколко дни откакто обществено огласен финансов одит по една от ограниченията на английското държавно управление сподели, че към 26 милиарда паунда може да са изгубени. Липсите идват от Програмата за кредитиране на закъсали компании с до 50 000 паунда.
Анонимен източник от Министерството на заетостта на страната дефинира действието като " най-голямата финансова машинация, осъществена в историята " на Англия. По думите на министерския чиновник, преди време службата е работила по към 200 случая на измами месечно в цялата страна. През юни тази година те са се нараснали до близо 15 000, и то единствено за един дребен регион. Според информацията, 90% от кражбите са осъществени от, чиито ръководители са от България, Румъния, Полша, Албания и Турция.
 Търсят връзка на проведена незаконна група с камиона-ковчег Търсят връзка на проведена незаконна група с камиона-ковчег
Британската полиция продължава да разпитва водача на камиона с над 39 души, открити мъртви в хладилно ремарке в Есекс, предава Военновъздушни сили. 25...
В процеса на следствието органите на реда са установили, че за помощта са кандидатствали по 30 души, регистрирани на един и същи адрес. Целевата помощ за всеки човек е била в размер на 2 500 паунда месечно . Така е било открито, че става въпрос за скица за корист, зад която стои проведена престъпност. Интересен факт е, че измежду злоупотребилите се допуска, че е и румънка, живееща в безценен регион на Англия, на който поданици са и британски футболисти. Оказало се, че даже дамата има цяла улица с парцели в родината си. 80 000 паунда в чанта пък носел със себе си различен от обвинените. Властите са го спипали и са го задържан на границата в опит да напусне страната. Не се оповестява неговата народност. Друг от незаконната група пък е съумял да получи 350 000 паунда безплатно. Той се опитал да излъже Англия, като заявил, че седем негови компании са спрели работа поради ковид.
Проверка обаче е посочила, че компаниите му не са осъществявали действия и преди възникването на епидемията. Наред с всички отиди, данъчните служби са ревизирали и отпущането на пари на към 27 000 души за общо 3,5 милиарда паунда . Те са са се възползвали от схемата за подкрепяне на работещи в насилствен отпуск, които имат право да вземат до 80% от предходното си заплащане или до 2 500 паунда на месец. Оказало се, че огромна част от поискалите помощта са излъгали за приходите си, а някои от " нуждаещите се " са заявили подправена идентичност, даже на умряли лица. Според служителя на министерството, държавното управление отхвърля да признае обществено мащаба на злоупотребите, защото това може да значи, че се е провалило с икономическата си стратегия за справяне с ковид. В несъгласие на това изказване, представител на ведомството съобщи, че процентът на измамите е относително дребен и 96,5 на 100 от помощите са изплатени вярно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР