Подоходен критерий и помощ за пътуване с обществения транспорт, предвижда

...
Подоходен критерий и помощ за пътуване с обществения транспорт, предвижда
Коментари Харесай

Нов механизъм за компенсации: С подоходен критерий и помощ за пътуване с обществен транспорт

Подоходен аршин и помощ за пътешестване с публичния превоз, планува нов механизъм за компенсиране цените на горивата. Този път мярката за поддръжка ще бъде включен и бизнесът, заяви служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред депутати от Комисията по стопанска система в Народното събрание.

Освен подоходен аршин, при новата отплата за цените на горивата ще бъдат планувани и още ограничения, с цел да обзет по-широк кръг от консуматори и да бъдат ориентирани по-справедливо, заяви министър Никола Стоянов.

" Тоест за хора с приходи до несъмнено равнище ще бъдат подкрепени непосредствено, като в тази ситуация сигурното е, че няма да бъдат подкрепени с отплата единствено на цена на горива. А тази помощ ще може да се употребява и за публичен превоз, а е по-вероятно и за други сметки  Тоест в действителност най-засегнатите пластове от популацията. Много хора, които най-вероятно нямат и персонални коли и досега не са се възползвали още от тези 25 стотинки - на тях да се помогне целево и съществено точно в този момент - по време на зимата ", уточни той.

Този път към компенсацията за цените на горивата ще бъде включен и бизнесът. Парите за поддръжката ще се вземат от свръхпечалбите на енергийните сдружения, включително на " Лукойл ", заяви министър Никола Стоянов. Така средствата ще са със 100 милиона повече още тази година и със 700 милиона повече през идната.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР