Подобряването на здравето не трябва да бъде болезнен процес със

...
Подобряването на здравето не трябва да бъде болезнен процес със
Коментари Харесай

10 лесни стъпки за подобряване на здравето без спазване на строги диети

Подобряването на здравето не би трябвало да бъде мъчителен развой със спазването на прекомерно строги и рестриктивни диети или предприемане на радикални промени в метода на живот, написа Станимир Михов в своя блог, отдаден на финтнеса и здравословното хранене. За да се усъвършенства здравословното ви положение, е препоръчително да започнете с редица дребни стъпки, а не с огромни скокове. Истината е, че строгите диети могат да имат сериозен отрицателен резултат върху вашето здраве, да ви карат да се чувствате изтощени, а отслабването, което задачите, да бъде единствено в кратковременен проект. Докато идващите препоръки от фитнес инструктора Станимир Михов ще ви накарат да се чувствате по-жизнени, да имате по-добър тонус денем и даже да свалите непотребни килограми. Когато тези лесни стъпки се трансфорат в навици, ще усетите позитивен резултат върху цялостното си здраве и тонус. Малките промени в всекидневието могат да доведат до огромни резултати в позитивна тенденция и да подобрят качеството ви на живот!

Първата лесна стъпка, която да предприемете по пътя към по-здравословен метод на живот, е да изчистите хладилника си от всички непотребни неща в него. Въпреки че звучи елементарно, самото предизвикателство идва сега, когато е нужно да се подхващат дейности. Затова ви предлагаме няколко стъпки, с които да замените нездравословните храни и то за дълго време с по-добри избори. Премахнете допустимо най-вредните и прекомерно модифицираните храни като сладки, бисквити, газирани питиета, плодови сокове с високо наличие на захар. Четете ли етикетите на храните, които купувате и консумирате? Ако не, време е да започнете. Така ще имате по-добра концепция какво да запазите и какво да отстраните от менюто си.

Прегледайте състава на продукта – това, което съдържа в най-големи количества е изброено първоначално. Ако видите при започване на листата да участват захар и/или сол, може да сте сигурни, че храната или напитката не е най-хубавият избор.

Преглеждайте размера на порцията – даден артикул съдържа единствено 5 гр. захар, само че това може да е равностойно на 30 гр. Количество и по този начин да вземем за пример на 100 гр. „ здравословно мюсли “, може да добавите спомагателни 15-25 гр. захар към дневното си меню.

Прегледайте и калориите, които ви доставя продуктът за една порция –така ще може да следите какъв брой калории приемате на ден, без да изчислявате прецизно калории с кухненска везна.

Ограничете всичко, което е сред „ Общи мазнини “ и „ Натрий “.

Консумирайте в по-големи количества всичко (включително) сред „ Диетични фибри “ и „ Витамини “

След всеки макронутриент (протеин, въглехидрат, мазнини) или мирконутриент (витамини, минерали) има препоръчителен дневен банкет в проценти. Гледайте на препоръчаните проценти при здравословните избори (като диетични фибри, витамини, минерали) като на минимални стойности, които да достигате, до момента в който при тези, които искате да ограничите (това съвсем постоянно са транс мазнини, захар, сол) като на оптимални, които да не превишавате.

Като генерално предписание по отношение на калориите на порция за диета от 2000 калории (използва се за референтна стойност): 40 калории на порция се смята за малко количество калории, 100 калории за приблизително, а 400 – за високо. Когато започнете да разпознавате и четете по-добре етикетите ще откриете, че доста храни и питиета, които сте считали за добър избор, в действителност не са подобаващи за вас.

Преди да пазарувате спрете и помислете – ето няколко образци за здравословни размени:

- Чипс или снакс за домашно изпечени пуканки, които може сами да овкусите

- Мюсли или корнфлейкс за овесени ядки, които може сами да овкусите без спомагателни калории с канела или стевия

- Млечен шоколад с черен шоколад (поне 70% какао).

- Сладолед за кисело мляко със замразени плодове.

- Фреш за цялостен плод

- Плодове за зеленчуци (в случай, че одобряваме доста плодове)

- Палачинки от брашно за овесени палачинки

- Хляб и други тестени творби за пълнозърнестите им алтернативи 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР