Подобряването на двустранните отношения между Пхенян и Токио зависи от

...
Подобряването на двустранните отношения между Пхенян и Токио зависи от
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун съобщи, че японският премиер иска среща със севернокорейския лидер

Подобряването на двустранните връзки сред Пхенян и Токио зависи от това дали Япония може да вземе на практика политически решения, съобщи Ким Йо-чен
Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи през днешния ден, че министър председателят на Япония Фумио Кишида неотдавна е предал по различен канал желанието си да се срещне с водача на Северна Корея, съобщи севернокорейската организация КЦНА, представена от Ройтерс.

Ким Йо-чен обаче сподели, че подобряването на двустранните връзки сред Пхенян и Токио зависи от това дали Япония може да вземе на практика политически решения, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Премиерът (на Япония) би трябвало да знае, че единствено тъй като желае и е взел решение, не значи, че може или че управлението на нашата страна ще се срещне с него ", е споделила Ким Йо-чен, представена от КЦНА.

" Това, което е ясно, е, че когато Япония се опълчва на Корейската народнодемократична република и нарушава суверенните ѝ права, тя е считана за съперник и ще стане част от целта ѝ ", добавя сестрата на Ким Чен-ун.

Кишида е споделил, че желае да беседва със севернокорейския водач и персонално управлява напъните за реализирането на първата сходна лидерска среща от 20 години.

Миналия месец Ким Йо-чен съобщи, че един ден Кишида може да посети Пхенян.

" Ако Япония (...) вземе политическо решение да отвори нов път за възстановяване на връзките на основата на взаимно почитание и уважително държание, съгласно мен двете страни могат да отворят ново бъдеще ", сподели тя, представена от КЦНА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР