Подобряване на отношенията със САЩ. За това се обяви руският

...
Подобряване на отношенията със САЩ. За това се обяви руският
Коментари Харесай

Путин иска подобряване на отношенията със САЩ

Подобряване на връзките със Съединени американски щати. За това се разгласи съветският президент Владимир Путин по време на срещата си с американския държавен секретар Майк Помпео, представен от " Ройтерс ".

Путин съобщи пред Помпео, че Москва не се е намесвала в изборите в Съединени американски щати, каквото следствие се води с години след гръмналия скандал към президентската администрация във Вашингтон.

Припомняме, че преди този момент Помпео беседва с съветския външен министър Сергей Лавров в Сочи. Разговорите продължиха към 3 часа.

Съединени американски щати са подготвени да намерят обща основа с Русия, сподели Помпео. Той изрази вяра, макар разликите, двете страни да продължат разговора за Венецуела.

От своя страна Лавров разяснява пред публицисти, че двамата са постигнали единодушие за потребността да възобновят каналите за връзка сред Съединени американски щати и Русия.

Държавният секретар увери, че Съединени американски щати не търсят война с Иран.

Русия е подготвена да възобнови разговора със Съединени американски щати по всички типове оръжия, означи Лавров и разясни, че е обърнал изключително внимание на въпросите за надзор над въоръженията и че са разискали контракта Нов СТАРТ.

Майк Помпео съобщи, че Съединени американски щати работят за включване и на други страни в договорите за нуклеарно разоръжаване.

Лавров разкри, че е предал на Помпео меморандум с обстоятелства за интервенция на Съединени американски щати във вътрешните каузи на Русия.

Двамата дипломати са разискали и допустима среща сред Владимир Путин и Доналд Тръмп. Лавров разясни, че Москва позитивно ще реагира на предложение за среща сред двамата президенти, в случай че постъпи публично. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР