Подобрява се епидемиологичната обстановка в страната и по отношение на

...
Подобрява се епидемиологичната обстановка в страната и по отношение на
Коментари Харесай

МЗ обяви: Осигурени са тестове за всички ученици до края на годината

Подобрява се епидемиологичната конюнктура в страната и във връзка с заболеваемостта и на смъртността. От 1 декември влизат " нови моменти, свързани с противоепидемиологичната конюнктура ", част от тях ще са свързани с граничния надзор и учениците. Това съобщи служебният здравен министър Стойчо Кацаров на брифинг в Министерство на здравеопазването.

Причините са новата заповед за с 4 месеца от 1 декември, заради което заповеди на Министерство на здравеопазването ще имат корекции.

Излизаме от на следващия ден от тъмночервената зона, безапелационен бе Стойчо Кацаров. Той заяви, че ще се разрешат извънкласните действия за възпитаници , дава се опция за на практика занимания, поправителни изпити, дуално образование, частни уроци, матура. За задачата няма да се постанова в допълнение тестване на децата, защото сутринта към този момент ще е имало такова.

В тази връзка министърът заяви, че на МОН са предоставени над 1 милион щадящи проби , през днешния ден ще бъдат предадени още 1 милион, има оповестена поръчка за още 2.5 милиона теста. В рамките на 7-10 дни ще се доставят 4.5 милиона теста, което е задоволително да се обезпечи образователен развой за всички възпитаници до края на календарната година , разгласи Кацаров.
 Радостина Александрова: Без непотребна суматоха от новия вид на COVID-19
Радостина Александрова: Без непотребна суматоха от новия вид на COVID-19

COVID-19 хлопа на всяка врата, с цел да се види къде ще му бъде отворено

, ще реши обаче министърът на образованието. От наша страна спънка за връщане няма, кой съм аз да предлагам нещо на МОН, безапелационен е Стойчо Кацаров.

По отношение на граничния надзор измененията са следните: Удължава се срокът, в който индивидът, подложен под карантина, може да си я удължи - до момента беше 24 часа, в този момент освобождението на хора без зелен документ не може да стане по-рано от третия ден от влизането в страната.
 Денков обезпокоен: Пари има, само че проби за учениците няма
Денков обезпокоен: Пари има, само че проби за учениците няма

Няма компании, които да могат да доставят нужните количества за толкоз къси периоди

Заради влизането от там остава неразрешено, само че се трансформира отношението към българските жители, идващи от там - за тях няма да важи изискването, че могат да се освободят от третия ден, а ще си изкарат цялостната карантина, а пробата в края й ще бъде секвениран.

След одобрение на и децата в България може да се имунизират, предложи Кацаров. е анулирано и за деца , посочи той.

На брифинга стана ясно още:

- Процесът с имунизациите против грип върви обичайно, без разлика от предходната година.

- Очаква се идната седмица да бъде анулирано прекъсването на плановите интервенции , защото понижава натискът в интензивните отделения.

- Депутатите от новото Народно заседание би трябвало сами да вземат решение дали в постройката да се влиза със зелен документ. Служебният министър на опазването на здравето го предлага, с цел да се даде образец на хората.

- Под егидата на Министерство на вътрешните работи е извършена среща за противопоставяне на издаването на подправени зелени документи.

- Решението на Европейска комисия за, щом влезе в действие, ще бъде имплементирано в българските ограничения.

- Под половин % са позитивните проби на учениците.

В умозаключение министър Стойчо Кацаров разяснява и дали са му предложили да стане здравен министър. Аз съм се заел да бъда длъжностен министър, да се включа в кабинета на Румен Радев, с цел да покажа, че желаеме нещата да се трансформират - България да стане правова и хубава страна. Президентът Румен Радев въплъщаваше самодейността за смяна. Моите задължения завършват с края на служебното държавно управление, сподели той. А на въпрос дали е просрочен с въвеждане на ограничения, Кацаров проучва, че е имало предизборни офанзиви и доста хора са извели политически дивиденти на гърба на Министерство на здравеопазването. Ние бяхме прави и не сме закъснели с нищо, безапелационен бе той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР