Подобрени слайс, къси топки, лифтиран бекхенд и промяна в поведението,

...
Подобрени слайс, къси топки, лифтиран бекхенд и промяна в поведението,
Коментари Харесай

Специалист: Щепанек е импулсът, от който Григор имаше нужда

Подобрени слайс, къси топки, лифтиран бекхенд и смяна в държанието, когато бъде натиснат в ъгъла. Това партньорство обнадеждава, проучва спортният шеф на Българската федерация по тенис Пресиян Коев

“Радек Щепанек е пресен лъх в играта на Григор Димитров.” Това съобщи пред "24 часа " спортният шеф на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

Потърсен за по-детайлен разбор на страхотния маратонски мач на най-хубавия български тенисист против Марин Чилич на “Ролан Гарос”, експертът посочи забележими промени от въпреки и късия интервал, в който Григор тренира с 40-годишния чех. “Бих сложил акцент върху доста усъвършенствания слайс и късите топки. Имало е моменти, в които Григор е употребявал слайс доста постоянно, имало е и такива, в които го употребява доста рядко, от време на време поради обстоятелството, че е в невъзможност. Сега го употребява умерено, само че с експанзия. И минава към страхотна къса топка. Успя да разбие ритъма на Чилич и да го накара да се движи по дължината на корта, тъй като знаем, че той го прави чудесно по ширината. Но в този момент Григор го принуди да тича напред-назад”, разяснява Коев.

"Когато бъде натиснат в ъгъла, преди Григор търсеше осъществяване, с което може да влезе в Play of the day, осъществяване, което може да бъде прието от почитателите и целия тенис свят за удивително, само че процентът на успеваемост в такива случаи е дребен. Сега, натиснат в ъгъла, той сподели непоклатимост, темперамент, ментална смяна - да продължи да се бори, да вложи доста повече старания в бъдещите обстановки, само че непременно да резервира по-дълго време и по-голям % шанса си за успеваемост - и при съответната точка, и генерално в мача. А че физически Григор е в топформа, това е ясно.

Очевидно е работено и върху сервиса - и то освен върху самия начален удар, само че и в държанието след сервис.

Много пъти съперниците му са го побеждавали, играейки върху бекхенда му, в този момент видяхме страхотни минаващи, лифтирани бекхенди - изключително когато трябваше да разминава съперника на мрежата. За първи път от много време видяхме Григор Димитров да надиграе топиграч тактически”, продължи разбора си Пресиян Коев.

“За Щепанек няма секрети в тениса - сервис, воле, слайс, играеше сполучливо и на двойки. Може да бъде потребен при работата за всеки детайл от играта. Прави усещане, че и играта на Григор Димитров на ретур е усъвършенствана доста. Направи пробиви в доста значими моменти. Щепанек не е най-големият гений като тенисист, само че е съумял тъкмо поради способността си да извлече максимума от своята кариера. Всички знаем какъв брой огромен е геният на Григор Димитров и имам вяра, че Щепанек ще успее да извлече максимума от него. Преди няколко месеца Григор нямаше да завоюва този мач против Чилич, само че в този момент сподели безспорни причини, очевидно разследване на отличната работа с Щепанек. Това партньорство обнадеждава за бъдещето. Това очевидно е импулсът, от който е имал потребност, приключи спортният шеф на Българската федерация по тенис.

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР