Подобно на Русия на Путин, Руската православна църква на патриарх

...
Подобно на Русия на Путин, Руската православна църква на патриарх
Коментари Харесай

Руската православна църква се готви за геноцид и свещена война с Украйна

Подобно на Русия на Путин, Руската православна черква на патриарх Кирил, изцяло са изгубили духовната си опора и са отхвърлили всичко, което християнството твърди, че съставлява, на първо място вярата, че човек би трябвало да обича близък си като себе си, написа професор Александър Мотил за The Hill.

На 27 март, единствено няколко дни преди доста християни да честват това, което считаме за централен детайл на християнската религия - възкресението на Христос от мъртвите - църквата на Кирил одобри програмен документ, който индиректно, само че безпогрешно утвърждава убийствата, гибелта и геноцида. Нарича се " Заповедта на 25-ия Световен съветски национален събор " Настоящето и бъдещето на съветския свят " " — и съставлява ужасяващо четиво.

Първа част е отдадена на " Специалната военна интервенция ", евфемизмът на Путин за неговото навлизане и война против Украйна. Кирил явно отхвърля съвета на Исус, че нещата, които принадлежат на кесаря, би трябвало да бъдат дадени на кесаря. И за какво не? Руското православие се трансформира в централен съставен елемент на пропагандата на Кремъл.

" Специалната военна интервенция (СВО) е нов стадий от национално-освободителната битка на съветския народ против незаконния киевски режим и груповия Запад зад него, водена от 2014 година насам ", се споделя в част първа. " По време на СВО съветският народ с оръжие в ръка пази своя живот, независимост, държавност, цивилизационна, религиозна, национална и културна еднаквост, както и правото да живее на лична земя в рамките на единна съветска страна. "

Читателите може да се чудят по какъв начин една зле въоръжена дребна страна като Украйна би могла да заплаши добре въоръжена, нуклеарна и гигантска страна като Русия и да я принуди да се пази " с оръжие в ръка ", тъй че да стартира лимитирана инвазия през 2014 година и пълномащабна инвазия през 2022 година Дори външнополитическите " реалисти " като Джон Миършаймър от Чикагския университет не биха създали такова неуместно изказване.

Читателите може също да се почудят по какъв начин съветските църковните водачи са стигнали до следното удивително заключение: " От духовна и морална позиция специфичната военна интервенция е Свещена война, в която Русия и нейният народ... извършват задачата на " Ограничител ", защитавайки света от настъплението на глобализма и успеха на Запада, изпаднал в сатанизъм ".

Дори Путин не е нарекъл своята специфична военна интервенция свещена война, макар че терминологичното изобретение на Кирил, което припомня за кръстоносните походи и ислямския джихад, е изцяло съвместимо с езика на Путин.

Тогава Кирил демонстрира същинското си лице: " След завършването на СВО цялата територия на модерна Украйна би трябвало да влезе в зоната на извънредно въздействие на Русия. Трябва изцяло да се изключи опцията на тази територия да съществува русофобски политически режим, неприятелски на Русия и нейния народ, както и политически режим, следен от външен център, неприятелски на Русия. "

Последните две думи са основни. Пълното изключване е допустимо единствено в случай че всички украинци бъдат или убити, или депортирани - т.е., в случай че Русия приключи геноцида, който към този момент прави. Дори Путин не би могъл да показа по-добре това предпочитание за всеобщи убийства и война.

Но Кирил и неговите другари не стопират със свещената война и сдържането на " Сатаната ". Те имат по-големи проекти, както е маркирано в част трета:

" Обединението на съветския народ би трябвало да стане един от целите на съветската външна политика. Русия би трябвало да се върне към доктрината за триединството на съветския народ, която съществува повече от три века, съгласно която съветският народ се състои от великоруси, малоруси (украинци) и беларуси, които са клонове (подетноси) на един народ, а понятието " съветски " обгръща всички източни славяни.... В допълнение към признаването и развиването във вътрешната просвета, доктрината за триединството би трябвало да получи законодателна кодификация, като стане неразделна част от съветската правна система. Триединството би трябвало да бъде включено в нормативния лист на съветските духовни и морални полезности и да получи подобаваща правна отбрана. "

Обединението е код за заличаване и/или усвояване на украинци и беларуси. Имената им ще оцелеят, само че техните езици, култури, идентичности и истории няма, защото са били погълнати от " великите руснаци ". Унищожаването на " душата " на една нация по този метод е тъкмо това, което Рафаел Лемкин, полският еврейски академик, който измисли думата геноцид, има поради с този термин.

И по този начин, ето по какъв начин Кирил трансформира Руската православна черква в антихристиянска слугиня на фашистката страна на Путин. Вместо обособяване на църквата от страната, Кирил избра подчинението на църквата на страната.

Източник: Фактил.бг
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР