Подобно на неистовата жажда за власт на барон Харконен, кастът

...
Подобно на неистовата жажда за власт на барон Харконен, кастът
Коментари Харесай

Новите актьори в Дюн: Част 2: Гответе се за епична битка на Аракис

Подобно на неистовата жадност за власт на барон Харконен, кастът на " Дюн: Част 2 " се разраства с неконтролируем вкус.

Вече знаем, че новоизгрялата звезда от " Елвис " Остин Бътлър ще се причисли към вселената на " Дюн: Част 2 ", дружно с артисти като Флорънс Пю и Кристофър Уокън.

Освен това, в тима на Дени Вилньов ще влезе момичето на Бонд, Леа Сейду. Тя ще изиграе Лейди Марго, една от " сестрите " на Бин Джезърит: орденa, към който принадлежат Лейди Джесика и Пол Атреидски. А Флорънс Пю ще се въплъти в принцеса Ирулан, която има периферна роля в романа на Хърбърт. На нея принадлежат списаните летописи при започване на всяка глава, като действително принцеса Ирулан се появява като настоящо лице в книгата едвам във финалните глави.



Изглежда, че Вилньов е избрал да я вкара в сюжета по-рано, което вероятно е положително решение поради магнетичното лъчение на Пю на екран.

Синопсисът на втората част предизвестява, че войната е на прага на Аракис, а Пол Атреидски ще събере сериозна войска от Свободни, с която да се опълчи на харконите.

Историята във втория филм ще стартира там, където спря първата част - с Пол Атреидски (Тимъти Шаламе) и майка му лейди Джесика (Ребека Фъргюсън), които към този момент са избягали от хватката на харконите и са се включили към Свободните. Те ще обединят сили в битка против династията Харконен, които тъкмо са си върнали контрола над пустинната планета Аракис (известна като Дюн) - единственото място, на което се създава Подправката.



" Дюн: Част втора " ще покаже събитията от втората половина на романа на Хърбърт, показвайки превръщането на Пол в Муад`диб - лидер и избавител на Свободните, по пътя му към възмездие за убийството на татко му.

В романа на Франк Хърбърт лейди Марго (Сейду) става съдружник на Пол по време на задачата му да срине харконите и се трансформира в съществена фигура в борбата, като манипулира съзнанието на Фейд-Рота: правоприемник на харконската династия, в чиято роля ще влезе Остин Бътлър.

Наистина нямаме самообладание да забележим по какъв начин Бътлър ще изиграе жестокия, непоносим Фейд-Рота, само че най-мрачният воин в сагата занапред ще види бял свят във втория филм.

Става дума за Падишах императора Шадам IV: индивидът, който вкарва бащата на Пол - дук Лито Атреидски, в капан, изпращайки го на Аракис. В продължението на кино лентата той и барон Харконен ще би трябвало да се оправят с следствията от своя скрит план срещy Атреидите и с протестите на Свободните.



В кожата на топ злодея влиза неподражаемият Кристофър Уокън.

Очаква се фотосите на " Дюн: Част 2 " да стартират това лято в Будапеща. Дени Вилньов още веднъж ще бъде режисьор на продукцията, както и един от сценаристите дружно с Джон Спайтс, и продуцент наред с Мери Парент, Кейл Бойтър и Таня Лапоант.

Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин и Зендая още веднъж ще влязат в функциите на Пол, Джесика, Гърни Халик и Чани.

Премиерата на „ Дюн: Част II “ е планувана за 20 октомври 2023 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР