Подобно на грипа и при коронавируса ще се правят имунизации

...
Подобно на грипа и при коронавируса ще се правят имунизации
Коментари Харесай

15% от хората ваксина ги не лови! Имат дефект на имунната си система

Подобно на грипа и при ковид ще се вършат имунизации всяка година, въз основата на циркулиращите разновидности, което е единственото избавление, настоя имунологът акад. Богдан Петрунов.

" Годишната ваксина е решението. Трите детайла - ваксини, медикаменти и съблюдаване на противоепидемичните ограничения, което ние го забравяме, е единственото избавление до превръщането на болестта в нормално инфекциозно респираторно сезонно заболяване. Имунизацията води до понижаване на риска на разновидност на вируса ", безапелационен е той.

По думите му развиването на тази вълна не е приключило, само че вървим към последователно намаляване.

" Това обаче не значи, че ние ще излезем от тази пандемия толкоз елементарно ", предизвести експертът.

Академикът означи, че е належащо да се научим да живеем с ковид.

Според него, с цел да бъде угнетен вируса би трябвало да е налице групов имунитет, не по-малко от 80% от човечеството.

" Проблем е огромната неопределеност на вируса, смятахме, че е Омикрон, само че са изолирани и нови разновидности ", добави Петрунов.

По думите му 15 на 100 от хората са с недостатък на имунната система и не могат да реагират на имунизациите, по тази причина се разболяват, като това е добре известно в медицината.

" Ваксината не може да бъде 100% ефикасна, тя е 90 до 95% ефикасна. Хората със странични болести също са с отслабена имунна система. Приемането на витамините C и D, безспорно повлиява позитивно против коронавирус ", уточни още имунологът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР