Подобно на дишането, повечето от нас приемат перфектната, ясна визия

...
Подобно на дишането, повечето от нас приемат перфектната, ясна визия
Коментари Харесай

С тези прости съвети ще подобрите зрението си!

Подобно на дишането, множеството от нас одобряват съвършената, ясна визия за даденост. Окото, един от най-деликатните органи в тялото, работи неуморно, с цел да внесе света в целия му прочут цвят в живота ни. Подобно на други елементи на тялото, окото може да усъвършенства функционалността си с известни грижи и извършения. Прости стъпки като диета и вярно хранене могат да оказват помощ за запазването на очите ви по-добре до края на живота ви.

Великите поети отразяват романтизма на очите, като Шекспир: „ Любовта не се вижда с очите, а с ума; по тази причина крилатият Купидон е оцветен на сляпо ”.

Изтриваме ги, пълним ги със серпантина, флиртуваме с тях... и също по този начин би трябвало да знаем какво е належащо, с цел да ги укрепим и да се радваме на положително зрение дълго време..

1. Спрете пушенето

Знаете, че това може да докара до сърдечни и белодробни болести, само че пушенето може да докара и до развиване на катаракта (облак над окото) или недъгавост на макулата (загуба на централно зрение). Ако в миналото се нуждаете от опрощение за отвод, помислете за отричане и отричане.

2. Яжте доста плодове
 Синдром на компютърното зрение: по какъв начин да понижим напрежението на очите с правилото 20-20-20 Синдром на компютърното зрение: по какъв начин да понижим напрежението на очите с правилото 20-20-20
Умората на очите се трансформира в същински камшик на актуалния свят. Най-вероятно вие също прекарвате през по-голямата част от деня, взирай...

Изследване от 2004 година на Харвардския медицински лицей сподели, че хората, които ядат три или повече порции плодове дневно имат понижен риск, обвързван с недъгавост на макулата. Не забравяйте онази сентенция „ ябълка дневно... “

3. Да живеят зелените зеленчуци

Тези, които са богати на лутеин и З ексантин като къдраво зеле, спанак, царевица и броколи са основни за здравето на очите и в скорошно изследване е потвърдено, че понижават честотата на макулна недъгавост и други болести, свързани с очите болести.

4. Лук

Кълцането на червен лук ви кара да плачете, само че яденето на червен лук може да помогне за попречване на катаракта. Лукът е източник на антиоксидант кверцетин, който поддържа здравето на очите.
 Заразените с COVID-19 могат да изгубят зрението си Заразените с COVID-19 могат да изгубят зрението си
Учени са открили, че коронавирусът може да провокира рядка зараза, която води до загуба на зрение, осведоми БГНЕС. Изследването...

6. Борба с зрителната отмалялост, породена от компютъра.

Колко време прекарвате, гледайки екраните на вашия компютър, смарт телефон или таблет? Уверете се, че сте в границите на най-малко 50 см от екрана на компютъра и мигайте по-често; Преместването на фокуса на очите ви от екрана към далечен обект оказва помощ за понижаване на напрежението.

7. Упражнение

Тези, които спортуват постоянно, което е еквивалентно на вървене по 4 км дневно 3 пъти седмично, са по-малко склонни да имат глаукома (повишено налягане в окото, водещо до слепота), недъгавост на макулата и диабетна ретинопатия (слепота вследствие на диабет). 

Обуйте обувките си и тръгнете СЕГА!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР