Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в местността Картала“ в Рила

...
Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в местността Картала“ в Рила
Коментари Харесай

Търсенето на изчезналия в Рила сноубордист се подновява


Подновяват търсене то на липсващ ия сноубордист в местността " Картала “ в Рила планина над Благоевград, оповестява Българска национална телевизия. Акцията беше краткотрайно прекратена поради високата лавинна заплаха и риска за живота и здравето на планинските спасители.

Пореден опит за търсене то на липсващ ия 34-годишен мъж ще създадат през днешния ден планинските спасители. В акцията ще се включат екипи от Благоевград, Банско и София, както и друг тип техника и кучета.

Припомняме, че сноубордист ът изчезна на 21 март по време на последното втурване, което групата му правеше. Той се отклонил от тях и тръгнал в посока отвън пистата. След три дни мобилният му телефон беше локализиран под паднала лавина, а спасителите допускат, че и липсващ ият се намира в нея. Заради насъбрания над 3 метра сняг, обаче и до през днешния ден няма диря от него. До момента са употребявани разнообразни типове техника като металодетектор и топлинни камери, само че те също не откриха точното му местонахождение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР