Поднесете този Караджорджевски шницел още топъл, за да имате възможността

...
Поднесете този Караджорджевски шницел още топъл, за да имате възможността
Коментари Харесай

Караджорджевски Шницел

Поднесете този Караджорджевски шницел още топъл, с цел да имате опцията да се насладите на усета на всички комбинирани артикули от тази рецепта

Необходими Продукти

● свинско месо - 500 г (бонфиле или контрафиле, цяло парче)
● кашкавал - 70 г настърган
● кисели краставички - 2 бр., 60 г
● сметана - 4 с.л. гъста, готварска
● шунка - 3 слайса, по избор
● черен пипер - 2 щипки
● сол - 3 щипки
● яйца - 1 бр. огромно, за панировката
● брашно - за овалване
● галета - към 1 ч.ч. за овалване
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

За изработката на тези шницели избирам свинско бонфиле (рибица), тъй като е доста нежно, сочно и се готви бързо. Получава се добре и с контрафиле, само че е желателно авансово месото да се маринова, с цел да не става изсъхнало.

Цялото парче месо се почиства добре от външните ципи и мазни бели елементи. Ако се употребява бонфиле, краищата му се отрязват, защото са тънки и несъвмерими с останалата част.

Караджорджевският шницел може да приготвите огромен от цялото филе или да го разделите на две напречно и по този метод ще получите по- малки/къси шницели, които наподобяват напанирано роле или руладина.

И в двата случая, както и в случай че ползвате контрафиле, е нужно да срежете месото по подобаващия метод, с цел да се разтвори на един лист и стане на тъничък слой.

Най-лесно това става като се среже в дълбочина горният слой от филето (около 1 пръст), без да се стига до края. След това ножът се връща в противоположна посока, срязвайки и разтваряйки още един слой, до момента в който месцето се разгърне като книга.

Както е върху дъската за рязане, се поръсва с малко сол и пипер и върху него се поставя слой транспарантно домакинско фолио. Начуква се с кухненско чукче за изтъняване на пържоли, по този начин шницелът става още по-фин и нежен. Оставя се на стайна температура за 30 минути. Месото би трябвало да е топло, с цел да се сготви при панирането и не остава сурово от вътрешната страна.

Получените две линии от изтъненото бонфиле се срязват на още две или се оставят по този начин, според от размера на порциите, които желаете да извършите.

Слагат се тънки резени кисела краставичка, настърган кашкавал, сметаната и шунка по избор.

Завива се на руло, което хубаво да се запечата, като се изключи краищата, които остават отворени, само че е добре плънката да е съсредоточена с средата, с цел да не се разтича след това. Като помощ може да послужат дървени клечки, с които се придържа рулцето, до момента в който улегне и прилепне добре.

После при овалването в панировка и пърженето аз махам клечките или прещипвам единствено с една мястото, където има заплаха да се отвори.

Готовите вити шницели се овалват в брашно, разрушено яйце и галета и се пържат в щедро количество олио, загрято на сдържан огън.

По-добре да се пържат постепенно, в сравнение с мощна температура, тъй като може панировката да стане златиста, а от вътрешната страна месото още да не е готово.

Обръщат се няколко пъти, с цел да се изпържат с постоянен тен.

Шницелите се изваждат върху пълен слой кухненска хартия, която да поеме непотребната лой.

Поднасят се топли, акомпанирани с пържени картофки или свежа салата.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР