Поднесете тези миди с чесън, магданоз и резени лимон. Добър

...
Поднесете тези миди с чесън, магданоз и резени лимон. Добър
Коментари Харесай

Миди Донакс с чесън и магданоз

Поднесете тези миди с чесън, магданоз и резени лимон. Добър вкус! Да не забравите и бялото вино

Необходими Продукти

● миди - 250 г Донакс пресни
● зехтин - 3 с.л. + за поръсване
● чесън - 1 скилидка
● магданоз - 5 стръка, листата
● лимони - резени, за поднасяне
● сол

Начин на подготвяне

Черно море е богато на тези луксозни миди, а какъв брой малко знаем за тях и какъв брой доста ги ценят по Средиземноморието!

Там се употребяват в големи количества, а когато не доближават, се внасят точно от нашето Черно море, защото ние самите нямаме табиет да ги хапваме. А са отлично мезе за вино и се подготвят стремително.

Сложете мидите в подсолена вода за 30 минути, по-късно подменете водата още един път или два пъти. Така изхвърлят песъчинките, които съдържат в черупките си.

Продават се и замразени, които са към този момент почистени, само че зависи от марката и качеството - от време на време не са добре обработени и след подготвяне може да хрупкат. Веднъж в случай че са били замразени, по-късно няма да можете да ги почистите вие, защото не са живи и няма да изхвърлят пясъка по метода разказан нагоре.

Затова предлагам да си ги купите пресни и сами да свършите това.

След като са престоели и в последната вода, мидите се измиват, отцеждат добре и се сипват в мощно нажежен тиган със зехтина. Трябва да са на тъничък слой, а не на купчина.

След секунди ще видите по какъв начин стартират да се отварят. Изчакайте доста малко, с цел да се отвори и последната мида и разтърсвайте леко тигана, с цел да стига топлината до всяка.

Веднага сипете в платото за сервиране и поръсете щедро с чесъна, магданоза и още зехтин. Сол по принцип не е нужна, само че въпреки всичко пробвайте ги и поръсете мидите с чесън съгласно усета ви.

Поднесете мидите Донакс с чесън и магданоз с резени лимон и консумирайте на момента, до момента в който са топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР