Поднасяме нашите искрени извинения на ч Това се казва в

...
Поднасяме нашите искрени извинения на ч Това се казва в
Коментари Харесай

Посолството на САЩ: Поднасяме искрени извинения за "Чешнегирово"

Поднасяме нашите откровени извинения на ч Това се споделя в позиция на Посолството на Съединени американски щати.

Вчера, 28 май 2021 г, Посолството на Съединени американски щати получи информация за случай, станал по време на военно обучение в Чешнегирово. Като част от въздушно-десантното обучение „ SWIFT RESPONSE 21 ”, извършено сред 10 и 14 май, американски военнослужещи от 173-та въздушно-десантна бригада организираха образователна симулация на преодоляване и обезопасяване на летище с отпаднала нужда Чешнегирово.

По време на учението, военнослужещи симулираха нахлуване и пречистване на голям брой бункери и структури в летището. На 11 май военнослужещи влязоха и прочистиха постройка до летището, която съгласно тях е била част от зоната за образование, само че в която е имало български цивилни лица, наети от частен бизнес. По време на това деяние не е създавана пукотевица с каквито и да e било оръжия.

Сухопътните сили на Съединени американски щати се отнасят съществено към ученията и смятат за приоритет сигурността на нашите военнослужещи, нашите съдружници и цивилни. Поднасяме нашите откровени извинения на частното дружество и чиновниците в постройката. Ние постоянно се учим от тези подготовки и сега организираме задълбочено следствие на повода за тази неточност. Ще въведем строги процедури, с цел да oчертаем ясно зоните за подготовка и да предотвратим този вид произшествия в бъдеще.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР