Поднасям искрените си съболезнования към родителите на 3-годишното починало дете.

...
Поднасям искрените си съболезнования към родителите на 3-годишното починало дете.
Коментари Харесай

Д-р Атанасов: Представянето на случая с починалото дете е ужасна манипулация

Поднасям откровените си съболезнования към родителите на 3-годишното умряло дете. Не съществуват думи, с които да се опише такава покруса. За мен представянето на този случай е  ужасна операция на хора в сянка, чиито имена ние надали ще разберем . По низък метод те се възползват от нещастието на младежи без здравно обучение, с цел да реализиран користните си цели. Това декларира доктор Александър Атанасов, специализант по педиатрия в собствен коментар за гибелта на дребния Александър, който издъхна в " Пирогов " на 14 ноември, откакто родителите му търсиха помощ в три лечебни заведения. 

Dir.bg разгласява мнението на доктор Атанасов без редакторска интервенция.

" Казвам се доктор Александър Атанасов. Специализант съм по педиатрия. Това е моят коментар по тематиката за умрялото дете. Заставам зад думите си намерено със личното си име. Постът ми ще бъде доста дълъг, само че ви МОЛЯ да го прочетете до дъно. Поднасям откровените си съболезнования към родителите.  Не съществуват думи, с които да се опише такава покруса . За мен представянето на този случай е ужасна операция на хора в сянка, чиито имена ние надали ще разберем. По низък метод те се възползват от нещастието на младежи без здравно обучение, с цел да реализиран користните си цели.

Какви са те? Ще поговорим в края на коментара. Какви са средствата? Голяма частна медия, юрист по здравно право и някогашен здравен министър, който е доктор по обучение и един от най-големите коремни хирурзи на България. Забележете, че става въпрос за хора с име и престиж в обществото, но  НИТО ЕДИН НЯМА подготвеност по детски заболявания . Манипулацията стартира в съботното предаване на медията, когато основното настоящо лице е юристът. Тя задава въпрос след въпрос и приказва тежко, само че за деликатния фен издиша бързо. Нека се спрем на думите й. Тя пита за какво детето не е признато още сутринта в “Детската педиатрия ”? – първо няма детска педиатрия, има единствено педиатрия. Уважаемата госпожа се излага.

торо, детето не е признато, тъй като непосредствено е доведено от родителите си без да е прегледано от персоналния си доктор и без да е докарано от кола за спешна помощ. Попада на партерния етаж на СБАЛДБ дружно с десетки други деца за планов банкет и за незабавен банкет.. Забележете, че никой не попита за какво родителите не са завели детето при персоналния му доктор, който вероятно да издаде направление за хоспитализация или за какво не са викнали екип на ЦСМП. По-късно в репортажа дамата непосредствено изрича персонално мнение, че детето е трябвало да бъде прието в болница без да има никаква подготвеност да го прави. Позволява си да прави обидни квалификации към екипа на болничното заведение, имайки само писмото на унищожени родители като доказателство.

От своя страна водещата пита дали е задоволително да има 6 интензивни кревати в СБАЛДБ за “цяла България ” без да има представител на болничното заведение, който да отговори. Веднага поражда уместният въпрос, би трябвало ли на една софийска болница да се вменяват такива функционалности и по какъв начин се усещат сътрудниците от интензивните звена в Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора, които избавят деца не по-зле от софийските. Следва гневен апел към ръководещите незабавно да се построи “нормална ” детска болница. Наблягам на думата ВЕДНАГА. В понеделник в утринния блок на частната медия тематиката продължава. Водещият е човек, който си разреши преди няколко години в народен ефир да изкаже изказванието, че има подозрения за дете, повредено от ваксина при все, че ставаше въпрос за ясно потвърдена диагноза Метахроматична левкодистрофия.

Да напомним, че тогава течеше акция против здравния министър и имаше скандал с импорт на ваксини от Турция. Водещият стартира предаването с къса последователност, изпълнена с недоказани изказвания. “Първо са били в Детската болница, където никой не им обърнал внимание ” – това към този момент го разгледахме. “След това в Лозенец ” – няма публично изказване за случая от болничното заведение. И най-скандалното е “връщат се назад в Детската болница, откъдето ги препращат в Пирогов ”. Не, уважаеми господин водещ, детето не е препратено. То е признато, утежнява се, РЕАНИМИРАНО Е, животът му е СПАСЕН в Детската болница и тогава е препратено към Пирогов, където е Детската реанимация. За страдание там още веднъж се утежнява и умира. Това е същинският ход на събитията.

Предаването продължава с разтърсващия роман на едни унищожени хора по какъв начин детето им надали не е било убито преднамерено. Уважаема медия, с какви очи се възползвате от тях? Защо не ги оставихте да тъгуват на мира? Нямате ли грам страдание? А, в случай че те сами са ви потърсили, не мислите ли, че е извънредно непрофесионално да излъчвате в народен ефир толкоз пристрастни изказвания преди формалния завършек на следствието? Камерата демонстрира красивото и доста тъжно лице на репортерката, която в персоналния си профил във фейсбук ще пусне откъс от техните думи. Това се назовава агитация.  Дори не желая да изяснявам от какъв брой вируса може да почине човек  в 21-ви век в отговор на думите на бащата.

Следва посетител един някогашен здравен министър, чийто екип одобри срамната Наредба 34 за специализациите, прогонила няколко випуска млади лекари от България. Той непосредствено в народен ефир си разрешава да изкаже изказванието, че приемащите лекари са със слаба подготовка. Господин министър,  за тази имитация Вие заслужавате да бъдете съден . На базата на какво го твърдите? На медийни изяви на некомпетентни хора и унищожени родители? Вие самият сте коремен хирург, а не педиатър. Разполагате ли с документите от осъществените процедури и имате ли нужните знания и умения да оцените сътрудниците си?

Време е да сложим завършек на поста и да се запитаме “КОЙ ” има интерес от тази офанзива, за какво в този момент и за какво против СБАЛДБ? Отговорът е явен. През лятото Министерството на здравеопазването пусна една съшита с бели конци социална поръчка за дотъкмяване на неспособен недодялан градеж и превръщането му в Национална детска болница. Камарата на архитектите апелира във Върховен административен съд. Няколко лекари от СБАЛДБ ги поддържаха като участваха на правосъдния развой. До дни Върховен административен съд би трябвало да се произнесе. Спомнете си за  внушението “ВЕДНАГА ” да се построи болницата…

P.S Съсипаната от болежка майка пусна в своя профил тежка засегнатост към сътрудника, взела участие в спасяването на живота на детето й в СБАЛДБ. Помолила е постът й да се споделя. До тук споделянията са над 2000. Има стотици мнения със закани и обиди. Да забележим какъв брой споделяния ще събера аз... (дано усещате тъжната ирония).



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР