Подмяна на историята, която десницата през последните 30 години по

...
Подмяна на историята, която десницата през последните 30 години по
Коментари Харесай

Христо Проданов: Нужно е Велико народно събрание за разделянето на Висшия съдебен съвет

" Подмяна на историята, която десницата през последните 30 години по всевъзможен метод се пробва да пробута ".

Така зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов разяснява пред bTV Radio предлагането за смяна на датата на националния празник. Той бе безапелационен, че 3 март е денят, в който България се завръща като страна на картата на Европа и без този ден ние нямаше да честваме нито 6 септември, нито 22 септември.

" Нищо от това, което беше декларирано като сериозна конституционна и правосъдна промяна, не се случи. Ние по тази причина и дадохме поръчката, че в случай че правосъдната промяна ще се сведе до смяната на датата на националния празник - няма да участваме. Наблюдаваме едно цялостно политизиране и покоряване на прокуратурата и в това време съдът и съдилищата остават без никакъв контрол ", акцентира националният представител от Българска социалистическа партия.

По думите му сериозна част от направените от ръководещите оферти са голословни.

" Разделянето на Висшия правосъден съвет не може да стане нито от 160, нито от 180 народни представители в нормално Народно заседание, нужно е Велико национално заседание ", акцентира той.

Христо Проданов съобщи позицията на Българска социалистическа партия, че не би трябвало поради избрана персона да се вършат законодателни промени.

" Да, служебните държавни управления на Радев направиха доста пакости, само че това не значи, че поради личността на в този момент настоящия президент би трябвало да се трансформира главния закон на страната. Ще пристигна различен президент, уповавам се, в случай че има служебно държавно управление - да има по-компетентни хора, които не са там само и единствено, с цел да крадат и за 10 месеца да оправят персоналното си богатство ", уточни Проданов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР