Подкрепяният от Кремъл ръководител на Дагестан нареди във вторник да

...
Подкрепяният от Кремъл ръководител на Дагестан нареди във вторник да
Коментари Харесай

Дагестанският политически елит ще бъде проверен за връзки с радикалния ислям

Подкрепяният от Кремъл началник на Дагестан подреди във вторник да бъдат осъществени инспекции на предишното на политическия хайлайф на страната , с цел да се увери, че никой няма връзки с радикалния ислям , при което бяха убити 21 души.

Сергей Меликов, губернаторът на мюсюлманския южен район, където въоръжени мъже нападнаха църкви и синагоги в неделя вечерта, сподели, че също е срещу локалните дами да носят воал с никаб след известия, че един от въоръжените мъже е възнамерявал да избяга с никаб, маскиран като жена.

Атаката, която е третият сериозен случай в Русия тази година, обвързван с ислямистки бойци, създаде главоболие за президента Владимир Путин, който споделя, че страната би трябвало да концентрира ресурсите си върху спечелването на войната в Украйна , нещо, което Москва назовава специфична военна интервенция.

" Разпоредих да бъдат проучени и тествани персоналните каузи на всички , които заемат управителни постове в Дагестан, в това число и на депутатите от националното заседание (местния парламент). Ще го създадем на няколко стадия ", сподели Меликов пред депутатите.

Решението на Меликов отразява опасенията, че политическият хайлайф на Дагестан е бил инфилтриран от радикални ислямисти, откакто двама от стрелците бяха разпознати като синове на локален чиновник, различен като предходна връзка с прокремълска партия, а различен стрелец, разпознат като родственик на някогашен почитан чиновник.

Бившият консултант на Кремъл Сергей Марков твърди, че офанзивата е посочила, че елитът на Дагестан е бил " инфектиран " от коренен ислям.
 Кърваво нахлуване против черква и синагога в Дагестан Обновена
Кърваво нахлуване против черква и синагога в Дагестан

Нападателите са убити, а синагогата даже е била запалена

Разположен на 1600 км южно от Москва, Дагестан, въпреки и безпаричен, е стратегически значим за съветската войска , която построява там военноморска база за своята " Каспийска флотилия ".

На запад се намира Чечня, също мюсюлмански район, където Москва води две войни със сепаратистите след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Новинарският канал РБК цитира Меликов, като загатва Магомед Омаров , началник на регион в Източен Дагестан, чиито двама сина съгласно него са измежду нападателите.

Оттогава Омаров беше уволнен от поста си, изключен от ръководещата партия " Единна Русия " и беше задържан за 10 дни във вторник по обвинявания в дребно безчинство, откакто беше разпитан от следователи, заяви съветската осведомителна организация ТАСС.

Информационното издание Baza, което е известно със своите източници от правоохранителните органи, заяви, че Омаров е споделил, че не е разговарял със синовете си отдавна, само че е наясно с ислямистките им възгледи.

" Как би могъл регионален началник да ръководи община, в случай че не може да отгледа личните си деца? Може би имаме повече районни ръководители, където работят спящи кафези на ислямистки бойци? " РБК цитира думите на Меликов.

Въоръжените нападатели са били от заможни фамилии и са имали положителни вероятности, добави Меликов.

Съобщенията, че един от въоръжените мъже е възнамерявал да избяга, носейки воал с никаб, доведоха до продължаващ спор в цяла Русия за това дали сходни облекла би трябвало да бъдат неразрешени , като Константин Малофеев, изтъкнат съветски православен предприемач и националист, се аргументира в интерес на сходен ход.

Жителите на Махачкала, районната столица на Дагестан, във вторник оповестиха за по-строги ограничения за сигурнос т с повече тежко въоръжени полицейски патрули и контролно-пропускателни пунктове за коли, до момента в който градът означи втори формален ден на печал.
 Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната офанзивата в Дагестан
Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната офанзивата в Дагестан

В телефонен диалог с Владимир Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР