Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути са атакували с ракети

...
Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути са атакували с ракети
Коментари Харесай

Нова атака на хутите по търговски кораб на САЩ

П одкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути са атакували с ракети американския търговски транспортен съд " Пропел Форчън " в Аденския залив, съобщи в телевизионно изказване военният представител на групировката Яхия Сария, представен от Ройтерс.

(*Видеото е архивно)

Говорителят сподели също, че силите на хутите са обстрелвали " и няколко американски ескадрени миноносеца в Червено море и Аденския залив с 37 дрона ".

Твърдението на хутите пристигна малко откакто Съединени американски щати обявиха, че те и техните съдружници са свалили през днешния ден 15 дрона, изстреляни от хутите в Червено море и Аденския залив, отбелязва ДПА.

В изказване на Централното командване на Съединени американски щати (СЕНТКОМ) се споделя, че дроновете са представлявали " непосредствена опасност " за комерсиалните кораби в района.

По-рано американската войска съобщи, че през вчерашния ден е нанесла удар за самозащита против хутите в Йемен.

Техни цели са били две противокорабни ракети на бунтовниците, инсталирани на камиони, заяви през днешния ден районното командване на Пентагона в обществената мрежа X.

Ударите са нанесени през вчерашния ден сутринта към 9:50 ч. локално време.

Хутите настояват, че нападат търговски и военни кораби в района в символ на взаимност с палестинците в Газа, показва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР