Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси съобщиха днес, че се

...
Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси съобщиха днес, че се
Коментари Харесай

Йеменските хуси поеха отговорност за удар по норвежки танкер в Червено море

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси оповестиха през днешния ден, че се направили военна интервенция против норвежкия търговски танкер " Стринда " (STRINDA), съобщи Ройтерс.

Групировката е изстреляла ракета против танкера, откакто екипажът отказал да отговори на всички предизвестия, сподели в телевизионно изказване военният г оворител на хусите Яхия Сариа .

Говорителят добави, че през последните дни групировката е съумяла да попречи на прекосяването на няколко кораба, действайки в поддръжка на палестинците.

Сариа се закани, че хусите ще продължат да атакуват всички кораби , насочващи се към Израел, до момента в който еврейската страна не разреши влизането на храна и медицински консумативи в линията Газа, която се намира на повече от 1000 км от Йемен.

По време на нападението танкерът " Стринда " (STRINDA) се е намирал на към 60 морски благи северно от пролива Баб ал Мандеб, сподели американски чиновник. По думите на различен американски чиновник танкерът е съумял да се придвижи на личен ход часове след офанзивата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР