Подкрепяме създаването на бързи зелени коридори за ваксинирани и хора,

...
Подкрепяме създаването на бързи зелени коридори за ваксинирани и хора,
Коментари Харесай

България подкрепя ваксинираните да пътуват по бързи зелени коридори

Подкрепяме основаването на " бързи зелени коридори " за имунизирани и хора, които към този момент са се възстановили от COVID-19, като в същото време не се лимитират пътуванията на останалите туристи. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на видеоконференция на министрите на туризма на Европейския съюз.

По нейни думи това би трябвало да докара до възобновление на туристическата екосистема и интернационалната подвижност.

Николова бе безапелационна, че безвредното и безпроблемно пътешестване и отворените граници са от главно значение за съживяването на туристическия бранш. По тази причина съгласно нея са нужни съгласуваност и взаимност както на нивото на Европейски Съюз, по този начин и на национално равнище, с цел да се основат нужните условия за поощряване на развиването в бранша.

Вицепремиерът ни съобщи, че България счита, че концепциите за национални проекти за възобновяване и резистентност са от значително значение за постигането на решаващите за туризма цели.
 И СЗО заприказва за имунизационни паспорти
И СЗО заприказва за имунизационни паспорти

Набаро акцентира, че страните ще могат да основат " балони " за пътешестване

Според нея би трябвало да се създаде цялостна европейска тактика за развиване на туристическия бранш в сходство с задачите на Договора за действието на Европейски Съюз. Тя уточни и че дейностите за поощряване на удобна среда за развиване на субектите в туристическия бранш би трябвало да бъдат подкрепени със специфични финансови благоприятни условия и поддръжка от европейски фонд за туризъм.

Николова посочи, че България е подхванала редица ограничения за възобновяване на туризма - въвеждане и използване на национални противоепидемични ограничения, икономическа поддръжка, дейности за усилване на дейностите във връзка с предпочитаните туристически пазари, също по този начин старания за усилване на маркетинговите действия и рекламата. Тя изясни, че при пандемията най-отчетливите трендове при туризма у нас са неотдавнашното развиване на вътрешния туризъм, наклонността за прекосяване към други типове превоз, които спадат към по-безопасните и персонализирани типове, нараснал интерес към СПА, уелнес, медицински и балнео туризъм, както и насочване към по-малките курорти и места за настаняване с по-малък потенциал.

От своя страна Тиери Бретон, еврокомисар за вътрешния пазар, се съгласи, че не трябва да има затварянето границите, само че е значимо пътуванията да са сигурни. Той напомни, че през предходната година Европейска комисия е подхванала ограничения за подкрепяне на туризма, отпускайки 172 млн. евро грандове. Според него имунизационните документи ще играят значима поля за свободното напредване .
 В Европейски Съюз разграничени за имунизационните паспорти
В Европейски Съюз разграничени за имунизационните паспорти

Южните страни членки на Общността поддържат идеята
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР