Подкрепяме искането за данъчна ваканция за хотелиерите, заяви Манолова във

...
Подкрепяме искането за данъчна ваканция за хотелиерите, заяви Манолова във
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще настояваме за подкрепа на туризма, бизнеса и самоосигуряващите се лица

Подкрепяме настояването за данъчна почивка за хотелиерите, съобщи Манолова във Варна 

От " Изправи се! Мутри вън! " ще настояваме за поддръжка на туризма, бизнеса и самоосигуряващите се лица. Подкрепяме настояванията на туристическия отрасъл, туроператорите и екскурзоводите за поддръжка в пагубно слабия туристически сезон. Екскурзоводите и самонаетите лица в сектора са единствените, останали без поддръжка от страната. Ще настояваме да бъдат обезщетени поради неналичието на приходи и естествени пазари.

Това съобщи ръководителят на обединението " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова пред медиите във Варна, където през днешния ден се срещна с жители.

Фирмите от туристическия отрасъл упорстват да бъдат продължени ограниченията 60/40, 80/20, да бъде предоставена данъчна почивка за хотелиерите поради проваления сезон. Тъй като всички се оплакват от липса на служащи следва и сезонните служащи да бъдат подкрепени и да получават обезщетение за безработица, когато изгубят сезонната си работа, добави Манолова.

В нашата стратегия са залегнали ограничения, с които да задържим сезонните служащи в България. Ще предложим директна финансова поддръжка за туристическия отрасъл, за екскурзоводите и самоосигуряващите се лица, заети в сектора. Предлагаме обезщетение за безработица за сезонните служащи, продължение на ограниченията за поддръжка до края на годината, директна финансова помощ от страна на страната като % от оборота и освобождение от такса битови боклуци за хотелите, които няма да отворят въобще, акцентира тя. 

" Изправи се! Мутри вън! " ще внесем законодателни промени, които да дадат явен законов статус за рибарските селища и стоянките за лодки на риболовците, тъй като те сега съществуват полузаконно. Нямат независим юридически статут, което ги прави подвластни от всяка последваща власт, съобщи Манолова във връзка със сигнал от риболовци, че стоянката им за лодки е отдадена на състезателен клуб във Варна с решение на регионалния шеф.



Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР