Подкрепленията за руските военни в района на Харков показват, че

...
Подкрепленията за руските военни в района на Харков показват, че
Коментари Харесай

Русия готви втора фаза на настъплението срещу Харков

Подкрепленията за съветските военни в региона на Харков демонстрират, че те поставят старания да изтеглят украинските сили от сериозните сектори на фронтовата линия в Донбас и да основат " буферна зона “ в северния регион на Харков , оповестява " Фокус ". Така руснаците желаят да стартират втората фаза от настъплението си в региона на втория по величина град на Украйна. Това се споделя в следващия отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава " Украинская истина “.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски и Генералният щаб на Украйна оповестиха на 30 май, че съветските военни трансферират елементи, спомагателни полкове и бригади от други сектори на фронтовата линия и от полигони в Стрелече-Липци (северно от Харков) и Волчанск (североизточно от Харков).

Сирски съобщи, че съветските военни нямат задоволително сили в северната част на Харковска област, с цел да извършат пълномащабно нахлуване и да пробият украинската защита.

Председателят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов също съобщи, че съветските войски трансферират запаси на Липцевското и Волчанското направление, с цел да привлекат и консолидират допустимо най-вече украински сили в северната част на Харковска област и да поддържат настоящия ритъм на съветското нахлуване дейности в тази област.

Синегубов означи, че съветските войски не са концентрирали " ударна група “ покрай община Золочев в Харковска област (северозападно от Харков).

Военни анализатори означиха, че разполагането на подкрепления от съветската войска в региона на Харков демонстрира, че е евентуално да продължи да дава приоритет на напъните за евакуиране на украинските сили от сериозните сектори на фронтовата линия в Донбас и да сътвори " буферна зона “ в северния Харковски район.

Руските сили евентуално имат намерение да стартират втората фаза от своята настъпателна интервенция в северната част на региона след плануваното завладяване на Волчанск , макар че позиционните борби и вероятните украински контраатаки може да изискват от съветските войски да подхващат нова вълна от засилени офанзиви в региона, с цел да завършат завладяването на града.

ISW продължава да прави оценка, че съветските сили евентуално задържат доста запаси на група войски " Север “, която е формирана от детайли на 11-ти армейски корпус, 44-ти АК и 6-та общовойскова войска - всички елементи на съветския Ленинградски боен окръг (ЛВО).

Докато тази формация не се приближава до плануваната последна бройка от 50 000-70 000 души. Но даже и при горната граница на заявения финален състав , той няма да разполага с нужната жива мощ за осъществяване на сполучлива интервенция по обграждане или завладяване на град Харков .

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР