Регламентът, който определя създаването на новата агенция на Европейския съюз

...
Регламентът, който определя създаването на новата агенция на Европейския съюз
Коментари Харесай

Агенцията на ЕС за борба с прането на пари вече е факт, търсят председател

Регламентът, който дефинира основаването на новата организация на Европейския съюз за битка с прането на пари, влезе в действие през днешния ден и към този момент се търси първия ръководител на ведомството, съобщи Ройтерс.

Кандидатите би трябвало да подадат документи до 8 юли, с цел да оглавят основаната във Франкфурт организация, в която се чака от следващата година да работят към 430 души.

По-рано тази година Европейски Съюз реши, че централата на организацията ще е във Франкфурт. Досега не съществуваше общоевропейски орган за битка с прането на пари.

" Изпирането на пари и финансирането на тероризма са съществени проблеми за Европейски Съюз. Те основават огромни опасности за стопанската система на Европейски Съюз и финансовата система, както и за сигурността на жителите на Европейски Съюз " , се споделя в известието, с което се афишира и търсенето на ръководител на организацията.

Европейската комисия има за цел да дефинира финалния лист, в който би трябвало да има най-малко двама претенденти, като окончателният избор ще се извърши до началото на 2025 година Германският министър на финансите Кристиан Линднер лобира за разполагането на организацията във Франкфурт, където към този момент се намират Европейската централна банка и застрахователния контрол на Европейски Съюз. Линднер съобщи в " Екс ", че през днешния ден е направена значима стъпка в битката с изпирането на пари.

" Честните жители и честните предприемачи са ощетени, когато мафиотски кланове са в положение да перат пари в огромни мащаби " , сподели той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР