Подкрепете Мианмар, не подкрепяйте диктатори. Това зоват на английски и

...
Подкрепете Мианмар, не подкрепяйте диктатори. Това зоват на английски и
Коментари Харесай

”Подкрепете Мианмар, не подкрепяйте диктатори”, зоват протестиращи пред китайското посолство в Янгон

Подкрепете Мианмар, не подкрепяйте диктатори. Това зоват на британски и китайски език стотици стачкуващи пред китайското посолство в Янгон. Те упрекват Пекин в това, че поддържа преврата в Мианмар, съобщи Reuters.
„ Китайските министри се държат по подобен метод, като че ли поддържат военния прелом “, съобщи пред публицисти един от протестиращите.

До момента Китайското посолство не е коментирало демонстрацията.

Посолството разгласява късно нощес във Facebook изказване, с което отхвърли изказванията, че китайски самолети докарват механически личен състав в помощ на преврата и посочи, че има само постоянни полети, с които се внасят и изнасят артикули.

Достъпът до страницата на китайското посолство в Мианма във Facebook бе блокиран през днешния ден, показва Българска телеграфна агенция.

Снощи стана ясно, че Съединени американски щати постановат нови наказания на виновните за военния прелом в Мианмар и на всички организации, свързани с тях.

Президентът Джо Байдън съобщи, че Вашингтон ще дефинира първата група глобени тази седмица и ще наложи непоколебим надзор върху износа, а също така ще бъде подготвен да наложи и спомагателни ограничения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР