Подигравките на футболните фенове и критиките в социалните мрежи са

...
Подигравките на футболните фенове и критиките в социалните мрежи са
Коментари Харесай

Шави: Подигравките на хората значат, че не вървим добре

Подигравките на футболните почитатели и рецензиите в обществените мрежи са симптом, че нещата не вървят добре за Барселона, разяснява АП. Слабото показване и неприятните резултати в последно време вкараха тима в рецесия и старши треньорът Шави Хернандес би трябвало бързо да промени нещо, с цел да може каталунците да имат триумф през сезона.

Наставникът не пощади никого на конференцията след снощната измъчена победа с 3:2 против Алмерия на " Камп Ноу ". Феновете се подиграват на Барса поради компликациите против единствения отбор без извоюван мач в испанската Ла Лига.

" Ако не се възползваме от възможностите си, би трябвало най-малко да сме нападателни и да покажем дух. Няма да стигнем до средата без да бягаме като животни и няма да спечелим нищо, в случай че не даваме всичко от себе си. Трябва да се събудим, не е поради футбола, а поради духа ", сподели Шави.

Бившият халф на каталунците съобщи, че играчите би трябвало да се стегнат и да не живеят с предишните триумфи. Той подсети на всички, че този състав няма нищо общо с надарените му съотборници от 2010-а, с които е спечелил всички вероятни титли.

" Не сме тимът от 2010-а, нямаме същото качество, нямаме същата класа и същия самостоятелен потенциал. Миналата година спечелихме два трофея, тъй като показахме дух и дадохме всичко от себе си. Отговорността е моя и желаех това да се случи още веднъж. През втората част против Алмерия показахме част от този дух и по тази причина спечелихме. В това отношение конфликтът с тях беше потребен за нас. От първото полувреме можем да научим какво да не вършим, а от второто - какво би трябвало да вършим ", добави още испанският експерт.

Миналата акция Барселона завоюва купата в шампионата и суперкупата на Испания. През актуалната завоюва групата си в Шампионска лига и се класира за осминафиналите за първи път в последните три издания. Ще играе и за Купата на краля от януари.

Триумфът над Алмерия прекъсна серията на " Блаугранас " от три следващи дуела без победа, само че отборът е към момента на 4 точки от втория в класирането на шампионата Реал Мадрид и на 6 от водача Жирона. Тази вечер Реал е посетител на Алавес, а Жирона - на Бетис.

Последният мач за Барселона през годината е другарска среща с мексиканския Америка в Съединени американски щати тази седмица, а първият им за 2024-а е посещение на Лас Палмас за състезание на 4 януари./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР