Подигравате се с основния закон на България, юридически неграмотно и

...
Подигравате се с основния закон на България, юридически неграмотно и
Коментари Харесай

Нинова: Подигравате се с основния закон на България - юридически неграмотно, политическо и несъстоятелно

Подигравате се с главния закон на България, юридически необразовано и политически несъстоятелно. Това съставлява аматьорство в най-висша степен. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за измененията в Конституцията, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Конституцията е висша форма на публичен контракт. Тя би трябвало да изисква голямо публично единодушие. В случая нямаме първи проблясъци на публично единодушие ", стартира тя.

" Тази Конституция не съставлява публичен контракт. Тя ще взриви съществуващия публичен контракт в досегашната Конституцията. Оценките за тези оферти са от " противоконституционни “ до " изменничество на националния суверенитет “, изтъквам учени, конституционалисти и експерти ", добави тя.

Нинова насочи рецензиите си към огромната цел на конституционната промяна - правосъдната власт. 

" Голямата цел години наред беше промяната на правосъдната система, в това число и всички, които познават правосъдната система, работят в нея и биха били наранени, споделят, че те са недомислени, че са противоконституционни и ще основат повече проблеми, в сравнение с да решат.

По създание измененията съставляват политическо преодоляване на прокуратурата, покоряване на прокуратурата на политическата воля на болшинство. " Разсипване на прокуратурата “, цитати казани от прокурори, в това число и изпълняващия длъжността Сарафов ", разяснява тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия още веднъж подлага на критика предлагането за двойното поданство. Тя счита, че това е отвод от народен суверенитет. 

" Двойното поданство, което допускате за народни представители, а оттова за други длъжности в страната, съставлява отвод от народен суверенитет. Питам ви, в случай че вие сте народни представители с двойно поданство, кой народ ще защитавате тук в залата ", сподели Нинова.

Според нея направените корекции сред двете четения са само влошили измененията, които се оферират. 

" Между първо и второ четене самите вносители променихте съвсем всички текстове и не тъй като се съобразихте със забележките на професионалните гилдии или на Венецианската комисия, нищо сходно, съвсем нито една забележка не е маркирана, а тъй като задълбочихте неразбориите, несъгласията, противоконституционността на някои текстове ", безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.

Тя бе сериозна към " Възраждане “ и Има Такъв Народ, че са внесли голям брой оферти, които нямат отношение към главните промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР