Подходящото оборудване е от съществено значение при шофиране в зимни

...
Подходящото оборудване е от съществено значение при шофиране в зимни
Коментари Харесай

Нещата, за които да внимавате, когато използвате веригите за сняг

Подходящото съоръжение е от значително значение при шофиране в зимни пътни условия. Тъй като веригите за сняг рядко са част от ежедневната приложимост, добре е да се знае защо да внимавате, когато ги употребявате.

В допълнение към зимните гуми се предлага дълбочина на протектора от минимум четири милиметра.

Веригите за сняг пък могат да бъдат нужни заради пътните условия или тъй като пътен знак, показващ гума с верига, изисква тяхното потребление.

Този пътен знак може да се откри най-вече в планински и ски региони.

Няма по принцип обвързване да имате вериги за сняг. Но даже и без знаци, може да се наложи слагане на веригите за сняг, с цел да се отървете от снега и леда по пътя. Има смисъл да употребявате веригите единствено на ледени и заснежени пътища, в противоположен случай пътната настилка и веригата могат да бъдат развалени, написа auto-press.

Тъй като веригите усъвършенстват сцеплението, само че в това време въздействат на държанието при шофиране и прекъсване, позволено е каране с тях единствено до оптималната скорост от 50 км/ч. Отбранителният, деликатен и приспособен жанр на шофиране е по-голям от всеки път.

Ако отивате на зимна отмора с кола, несъмнено би трябвало да се информирате авансово за условията за това зимно съоръжение там.

В някои страни веригите за сняг към този момент са наложителни. Особеност в Австрия – в случай че са предписани вериги за сняг, могат да се употребяват единствено тези, които дават отговор на ÖNORM V5117 или V5119.

Когато купувате вериги за сняг, значимо е да обърнете внимание на размера на гумите на колата ви, който може да бъде открит на самите тях, тъй като не всяка верига пасва универсално на всеки размер гума.

Повечето производители на коли дефинират броя на веригите за сняг – съгласно тях един комплект нормално е задоволителен.

Понякога са нужни два комплекта за транспортни средства със задвижване на четирите колела. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя.

Ако употребявате комплект, за слагането му постоянно би трябвало да изберете задвижващия мост. При предно задвижване веригите се инсталират на предните гуми.

Самите вериги за сняг постоянно се разграничават по цена и комфорт. Простите и постоянно по-евтини вериги от време на време могат да бъдат малко по-сложни за закрепване. По-скъпите модели нормално са по-лесни за сглобяване и според от модела автоматизирано се стягат.

При тесни калници би трябвало да се употребяват деликатни вериги за сняг, защото те са изключително плоски и имат пластмасова отбрана на алуминиевите джанти.

За да сте готови за изключителни обстановки, целесъобразно е да изтренирате слагането на веригите вкъщи в спокойна среда, като преди този момент се запознаете с упътването за слагането им. По този метод могат да се избегнат ненужни неточности при сглобяването и щета на автомобила.

Ако би трябвало да поставите веригите за сняг в на пътя в заснежен зимен регион, целесъобразно е да шофирате до безвредно място като паркинг или зона за отмора.

За да се усъвършенства видимостта ви при работата по слагането им, се предлага включване на спешните светлини и носене на светлоотразителна жилетка с висока видимост.

Когато монтирате самата верига, вярното й натягане би трябвало да бъде настроено съгласно инструкциите на производителя. Ако веригите са разхлабени, те ще повредят автомобила, в случай че са прекомерно стегнати, могат да се скъсат по време на каране.

След като веригите за сняг са инсталирани, изминете няколко метра, в случай че е допустимо, с цел да ревизирате слагането и натягането им с цел да можете да ги регулирате, в случай че е належащо.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР