Подходящо е за туризъм в по-ниските части на планините, съобщиха

...
Подходящо е за туризъм в по-ниските части на планините, съобщиха
Коментари Харесай

ПСС: Подходящо за туризъм е в по-ниските части на планините, във високите - има нова снежна покривка

Подходящо е за туризъм в по-ниските елементи на планините, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС).

Времето е безшумно даже и във високите елементи. Облачно е времето в планините. Във високите елементи има нова снежна завивка към 1-2 сантиметра. В ниските елементи е пролет, а във високите - зима.

От ПСС предлагат туристите да преценяват оборудването си с метеорологичните условия в планините, да носят със себе си топли облекла, храни и питиета, и да не подхващат непотребни опасности.

Над планините облачността ще е забележителна през днешния ден. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания от дъжд, над 1300 метра - от сняг, като тук-там количествата ще са обилни.

Вятърът в ниските елементи ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е мощен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР