Подходът на правителството е изключително хаотичен. С мерките управляващите помагат

...
Подходът на правителството е изключително хаотичен. С мерките управляващите помагат
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Икономическите мерки на управляващите са хаотични

Подходът на държавното управление е извънредно безреден. С ограниченията ръководещите оказват помощ на хората, които към този момент са останали без работа и в това няма нищо неприятно, само че не вършат нищо за работещите компании да запазят бизнеса си. Със сигурност имаме потребност от други стопански ограничения. Тези ограничения би трябвало да поддържат компаниите, които могат да издърпат стопански страната напред.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ икономистът Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на във връзка икономическите ограничения на държавното управление за справяне с последстияата от COVID-19.

"В момента няма някакви старания за промени. Преди най-малко имаше някаква реплика, че се вършат промени, само че в този момент даже и реплика няма. 30 години сe строи АЕЦ "Белене " и всички на власт през тези години само са харчили нашите пари - над 3 милиарда лв. и в никакъв случай не са имали сериозна концепция да построят централата. Имам информация, че нищо не е свършено и по отношение на "зелената договорка ", за която ръководещите толкоз доста приказват. В България се работи по доста бюрократични способи, които възпират промените, а те са витално нужни. Липсата на промени ни костват пъклен доста пари ", безапелационен бе той.

"Съдът сподели, че цените на парното и тока не са неверни. Съдът сподели, че методът на взимане на решения за цените е неверен. Това е доста значимо конкретизиране. Сега съгласно мен жителите имат опция да търсят правосъдна отговорност от регулатора, тъй като би трябвало да има цивилен надзор и напън над институциите, с цел да схванат те, че би трябвало да си правят качествено работата. Не съм осведомен изцяло с информацията по проблема и към този миг не поучавам жителите да завеждат каузи против КЕВР, само че със исгурност ще има такава опция и алтернатива ", разяснява Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на решението на Върховен административен съд, че цените на парното и тока са противозаконни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР