Подходът на израелския премиер Бенямин Нетаняху към войната в Газа

...
Подходът на израелския премиер Бенямин Нетаняху към войната в Газа
Коментари Харесай

Байдън нарече „грешка“ подхода на Нетаняху към войната в Газа

Подходът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху към войната в Газа е " неточност ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изявление, предлагайки спомагателни рецензии към метода, по който Израел се оправя с спора.

„ Мисля, че това, което прави, е неточност. Не съм склонен с неговия метод “, съобщи Байдън.

Байдън също по-рано назова бомбардировките на Израел в Газа „ безразборни “.

Миналата седмица Белият дом заяви, че президентът по време на диалог с Нетаняху е заплашил да сложи условия за поддръжката на Съединени американски щати за офанзивата на Израел против предприемането на съответни стъпки за отбрана на филантропичните служащи и цивилните.

Това позвъняване последва израелски въздушен удар, при който бяха убити седем чиновници, отваря нов разделна групата за помощ World Central Kitchen.

„ Това, за което приканвам, е израелците просто да призоват за преустановяване на огъня, да разрешат през идващите шест, осем седмици цялостен достъп до цялата храна и медикаменти, влизащи в страната “, сподели Байдън.

Военното нахлуване на Израел над Газа, отваря нов разделе обект на възходяща интернационална рецензия, отваря нов раздел.

Във вътрешен проект Байдън също е изправен пред месеци на митинги от антивоенни деятели, мюсюлмани и арабски американци от цялата страна, които желаеха непрекъснато преустановяване на огъня в Газа и ограничавания върху военната помощ на Съединени американски щати за Израел.

Атаката на Хамас от 7 октомври, отваря нов разделсрещу Израел са умъртвили 1200 души, съгласно израелските данни. Последвалото военно нахлуване на Израел против ръководената от Хамас Газа е умъртвило над 33 000, съгласно локалното министерство на опазването на здравето, разселило е съвсем цялото му население от 2,3 милиона и е довело до обвинявания в геноцид, отваря нов разделкоито Израел отхвърля. Крайбрежният анклав също страда от всеобщ апетит.

Израел е получил повече задгранична помощ от Съединени американски щати, в сравнение с която и да е друга страна след Втората международна война, макар че годишната помощ е минимална за две години от финансирането и военното съоръжение, изпратено в Украйна след нашествието на Русия през 2022 година

Съединените щати обичайно защитаваха Израел в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и постановиха несъгласие на три проекторезолюции за войната в Газа. Тя се въздържа предишния месец, когато Съветът за сигурност изиска неотложно преустановяване на огъня.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР