Подходът към генериране на по-малко отпадъци ни съпътства във всеки

...
Подходът към генериране на по-малко отпадъци ни съпътства във всеки
Коментари Харесай

Менструална чашка - избор, употреба и поддръжка

Подходът към генериране на по-малко боклуци ни съпътства във всеки акспект от живота. Намаляването на приложимост на пластмаса, вода и други първични материали е отговорно отношение към тематиката за екологията. Това пази нашата планета и оказва директно въздействие върху нейната по-нататъшна орис и качеството на нашия живот.

Вижте по какъв начин може да замените дамските превръзки за еднократна приложимост. Разберете какво е това менструална чашка - аксесоарът, в който са влюбени милиони дами по света!

Екологично решение по време на месечния цикъл
Знаете ли какъв брой тампони и превръзки употребявате през живота си? Специалисти пресмятат, че приблизително една жена изразходва към 11 000 продукта за персонална хигиена. Впечатляващо число, нали? Въпреки че менструацията е най-интимният и персонален интервал от месеца, следите, които дамите оставят след себе си, т.е. употребяваните тампони и дамски превръзки, въздействат на околната среда, а затова и на всички нас. Те не се разграждат, което значи, че откакто бъдат изхвърлени в контейнера, те се озовават на сметищата и оттова в океаните.

Ето за какво образованието в региона на менструацията е толкоз значимо, с цел да покаже на дамите, че с изключение на обичайните хигиенични артикули има и доста по-устойчив вид - менструални чашки. Използвайки този аксесоар, вие няма да се излагате на инфекции, защото менструалната чашка е направена единствено от безвредни материали като медицински силикон. Ако е вярно почистена и поддържана след всяка приложимост, една може да ви служи даже няколко години! Това в действителност е доста икономично и екологично решение.

Какъв размер менструална чашка да избера?

Притеснявате се, че няма да изберете точния размер менструална чашка? Неоправданият боязън от неприятно протичане и поява на петна са най-честите аргументи дамите да избират по-традиционни решения, като дамски превръзки и постоянно да изписват в търсачката “менструална чашка отзиви ”. В онлайн магазин MAKEUP може да окриете огромна многообразие от този вид аксесоари и да видите, че на пазара има три съществени размера:

S - предлага се за тийнейджърки и дами, които не са раждали по натурален път. Перфектна при леко кървене.

M - подобаваща за дами над 30 години и девойки, които са родили по натурален път. Благодарение на по-големите размери на този вид менструална чашка, тя се оправя и с по-обилна менструация.

L - най-големият размер се предлага за дами с доста мощно кървене и след раждане.

Как да се грижим за менструалната чашка

Много е значимо преди първото потребление на продукта да го потопите в гореща вода, като по този начин ще се отървете от всички замърсявания. По време на менструация, всичко което би трябвало да вършиме, е постоянно да изпразвате наличието на чашката. Ако нямате достъп до течаща вода, може да я забършете с хартия или специфични кърпички.

След като месечният цикъл завърши, не забравяйте още веднъж да изварите своята менструална чашка и да я подсушите добре. Във времето, в което не я употребявате, съхранявайте я в проветрива, да вземем за пример, ленена торбичка.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР