Подготвя се среща на руския президент Владимир Путин със семействата

...
Подготвя се среща на руския президент Владимир Путин със семействата
Коментари Харесай

Кремъл подготвя среща на Путин със семейства на мобилизирани

Подготвя се среща на съветския президент Владимир Путин със фамилиите на мобилизираните резервисти, заяви пред публицисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА Новости. 

" Знаете, че президентът постоянно организира сходни диалози, само че не всички са обществени. Така той получава информация от първа ръка за действителната обстановка. Затова се приготвя и сходна среща ", изясни Песков.

По думите му на срещата ще участват и майки на мобилизирани руснаци. 

По време на посещаване в Тверска област на 7 ноември съветският президент разгласи, че желае персонално да се срещне с близки на резервистите, с цел да поговорят за обстановката. Губернаторът Игор Руденя рапортува на Владимир Путин за помощта за военния личен състав, включително за заплащането на бойците. Президентът пък обърна особено внимание на това и означи, че е належащо да се поддържа връзка непосредствено с хората по тематиката за поддръжка на мобилизираните.

Седмица по-рано министърът на защитата Сергей Шойгу заяви, че оповестената на 21 септември частична готовност е завършена, като се привикани 300 000 резервисти. По думите на военния министър мобилизирани са изцяло екипирани, а изхранването им е обезпечено. 

В момента окомплектоването на въоръжените сили продължава с банкет на доброволци и наемници на контракт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР