Подготвя се новата смяна за Националната гвардейска част. Броени дни

...
Подготвя се новата смяна за Националната гвардейска част. Броени дни
Коментари Харесай

Детският гвардейски отряд получи своето знаме

Подготвя се новата промяна за Националната гвардейска част. Броени дни преди празника на Българската войска, най-младата гвардейска рота у нас получи своето знаме на тържествена гала.

Първият урок, който са научили в детския гвардейски отряд е, че да бъдеш гвардеец значи да обичаш родината, да изпълняваш категорично своите отговорности, само че и да бъдеш за образец в обществото.

Трябва да маршируваме като един, като чуем химна, би трябвало да стоим прави без да мърдаме, споделя Андрей.

Свое знаме – знак на войнската чест и добродетели има и детският отряд. То беше осветено на специфична гала.

От София сме пристигнали единствено за това нещо, 6 май идва, готвим се за празника на армията, само че това е събитието, което не може да се пропусне, да се пренебрегва или да се омаловажи. Може би още на пети същите деца ще са в София, има ден на отворените порти в президентството, споделя полк. Кънчо Иванов, пълководец на Националната гвардейска част.

Как не припадат до момента в който стоят пред президентството. Това е въпросът, който се задава всякога от всеки отряд, той не е автентичен, само че е един за всички, тъй като това което впечатлява е стоицизма, с които българската армия понасят и горещина и мраз и стоят на своето място. И те са един от знаците на българската държавност, споделя доктор Денислава Ангелова, ръководител на съдружие " Младежки гвардейски отряди ".

Оттук нататък младите гвардейци ще взимат присъединяване в отбелязването на всички публични празници в Пловдив.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР