Подготовката за училище ще излезе по-скъпо тази година. Това показват

...
Подготовката за училище ще излезе по-скъпо тази година. Това показват
Коментари Харесай

Подготовката за училище: От 100 до над 1000 лв. в зависимост от избора на продукти

Подготовката за учебно заведение ще излезе по-скъпо тази година. Това демонстрират сметките на родители и търговци на прага на новата образователна година. Повишение на цените има както при помагалата и материалите, нужни за клас, по този начин и при разноските за раница, състезателен екип и обувки. Колко повече би трябвало да отделят родителите за учениците в другите класове тази есен? Отговори потърси Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Тази есен Светозар ще е в първи клас, а подготовката за учебно заведение е почнала два месеца по-рано.

При записването ни дадоха един лист, на който написа главните неща, които би трябвало да набавим. По него се водим, показа майката Михаела Божанкова.

През идващите дни всички родители на първокласници ще получат описи с най-необходимото за клас през новата образователна година.

Родителите ще бъдат инструктирани и ще получат препоръки за по-лесна акомодация на първата родителска среща. На нея преподавателите ще се срещнат с тях, ще им опишат по какъв начин ще протече образователната година, каква е целодневната организация, какви са спомагателните материали, изясни преподавателят Димана Филипова.

Колко ще коства подготовката за един първокласник тази есен ще пресметнем със Светозар и майка му Михаела. Купуваме най-необходимото по листата, възложен от учебно заведение. Първо влизаме в борса за училищен принадлежности и материали.

Цените на ученическите принадлежности зависят както от производителя, по този начин и от дизайна, модела и размера, пресмятат търговците.

На пазара има доста огромно многообразие от модели и марки. Една тетрадка за най-малките може да бъде от 90 ст. - 1 лева до 1.50 лева Цветните моливи са от 4 лева до 6 лева Гумичка може да намерите както за 60 ст., по този начин и за 2 лева, посочи Станислава Георгиева, шеф на борса за училищен принадлежности.

Най-голяма е разликата в цените на раниците. Там и изборът е максимален.

Аз съм много придирчив родител. Искам да бъде с анатомичен тил, с подобаващи джобове, да е лека, да може да стои права на земята, посочи Божанкова.

Само за пособията, нужни в клас, сметката за един първокласник може да се движи от 100 до над 1000 лева според от избора на артикули, демонстрират изчисленията на търговците. Така разликата в разходът на родителите може да стигне и до 10 пъти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР