Подготовката за раждането, следваща принципа колкото по-малко знаеш, по-добре спиш“

...
Подготовката за раждането, следваща принципа колкото по-малко знаеш, по-добре спиш“
Коментари Харесай

Как да се подготвим психически за предстоящото раждане

Подготовката за раждането, последваща правилото „ колкото по-малко знаеш, по-добре спиш “ не важи за бременните дами. Обратно – бъдещата майка би трябвало да знае за раждането колкото е допустимо повече.

Като начало ви е необходим филтър при възприемането на информацията – научете се да стоите надалеч от всевъзможни „ доброжелатели “ – има дами, които умират да описват какъв брой извънредно нещо е раждането, какъв брой непоносими са болките, какви страшни неща се случват в родилните домове… само че видите ли, всичко това, би трябвало да се преживее поради детето. Битува и другият вид: „ раждането ли – обикновена работа “, „ до момента в който ме закарат до болничното заведение и готово “, „ насмалко да родя в колата “. Помнете, че както няма две дами, които да си наподобяват напълно, по този начин няма и два идентични сюжета раждането.

И по този начин, по едно и също време с поддържането на физическия си тонус, постарайте се да научите колкото се може повече за:

Раждането като развой

Поставете си за цел до края на бременността да научите всичко за физиологията на раждането: по какъв начин стартира, през какви стадии минава, какво се случва на всеки стадий, какво би трябвало да прави дамата през всяка фаза, какво прави в това време екипът, който ще изражда бебето и така нататък

Място на раждането

Съберете колкото е допустимо повече информация за родилните домове и отделения, за изискванията в тях, за експертите, които работят там. Можете да се възползвате от рекомендациите на персоналния ви доктор и лекаря, който следи вашата бременност. Консултирайте се с ваши близки и приятелки, които скоро са раждали.

Особености на вашия организъм и личното ви здраве, от които зависи метода на раждане

Трябва да бъдете наясно със положението на организма си, с цел да решите по какъв начин да раждате. Ако по някаква причина сте измежду групата на дамите с нараснал риск, най-вероятно ще ви назначат секцио (Цезарово сечение). В случая би трябвало психически да се настроите за този по-безопасен за вас вид

Когато към този момент сте решили къде ще родите детето си и кой ще бъде лекарят, който ще го изражда, обсъждайте с него всички въпроси, които ви вълнуват към раждането.

Тренирайте техники на дишане още преди раждането

Усвоявайте специфична техника на дишане. Това ще ви свърши добра работа през втората фаза на раждането, когато стартират мощните контракции и напъни. Потренирайте разнообразни вероятни пози за раждане.

Подготвителен масаж

През последните седмици от бременността по-често си правете масаж на междинницата (областта сред ануса и огромните и дребни срамни устни). Той усилва еластичността на влагалищните мускули, с помощта на което бебето по-лесно и по-бързо ще премине през родовите пътища.

Откъс от книгата „ Скоро ще стана майка “ на Татяна Аптулаева,
предоставена с общителното подпомагане на издателство „ Колхида “

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР