Подготовката за пътуване във вадене документи за някои държави се

...
Подготовката за пътуване във вадене документи за някои държави се
Коментари Харесай

Страните, които най-трудно издават виза

Подготовката за пътешестване във вадене документи за някои страни се оказва по-дълга от нормално, поради комплицираните и тромави процеси във връзка с издаване на визи. Кои са страните, за които можете мъчно да вземете виза. Ето топ лист на страни, за които мъчно се вземат визи, събран от Ceoworld Magazine.

Русия

Русия е мечтана дестинация от милиони хора по света. Ако обаче към този момент инцидентно сте се сблъскали със комплициран развой за съветска виза, знаете, че не толкоз просто да пътувате там. Едно от нещата, които вършат съветските визи толкоз огромно предизвикателство (за някои страни като Съединени американски щати например), е броят на въпросите, които би трябвало да попълните във формуляра. Освен това, с цел да получaт виза, жителите на някои страни, би трябвало да посочат и всички места, които посетили през последните няколко години, което прави процеса много противен и от време на време муден.

Северна Корея

Северна Корея е друга страна от листата с най-труден развой по приемане на виза. На първо място, туристите, които желаят да посетят страната, би трябвало да аплайват за виза посредством утвърдени от страната туристически организации, само че това не е всичко. Ако визата ви не бъде утвърдена, ще ви бъде отказана опция да разгледате страната. Има случаи, в които даже хора, които са от Южна Корея, не дават отговор на изискванията за виза.

Сомалия

Попринцип Сомалия е класирана като едно от рисковите места в света за посещаване от туристи и като цяло не се предлага обиколки в страната. Това си проличава и от тежкия развой по приемане на виза. На първо място, влизането в Сомалия като екскурзиант не се предизвиква и в случай че по някакъв метод получите достъп до страната, за ваша сигурност ще ви съпровожда охранител.

Иран

Иран също има тежък развой на инспекция на претендентите за виза. Посетителите би трябвало да имат код за удостоверение, приложено посредством иранска туристическа организация. Ако сте от Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Колумбия, Ирак, Йордания, Бангладеш, Пакистан и Шри Ланка, нормално при идване виза ви се отхвърля.
 Снимка 507282
Туркменистан

Туркменистан попада в листата на минимум посещаваните страни точно поради строгата визова политика. Въпреки това, в случай че въпреки всичко желаете да посетите страната, може да се наложи да попълвате дълги заявки за виза от държавна миграционна работа. Процедурата по утвърждение може да отнеме и месец.

Саудитска Арабия

Въпреки че придобиването на виза за Саудитска Арабия става по-лесно през годините, към момента има някои правила, които посетителите би трябвало да съблюдават. Места като Мека и Медина са неразрешени за немюсюлманите да вземем за пример.
 Снимка 331045
Чад

Друга страна, която влиза листата е Чад. Това, което прави процеса на издаване на визи толкоз тежък е, че страната няма общоприети периоди за обработка на заявката. Формулярът за кандидатстване е наличен единствено на френски и затова претендентите би трябвало да владеят добре езика.

Бутан
 Снимка 559606
Освен за страни като Индия, Бангладеш и Малдивите приемането на визи за достъп до страната е мъчно. Въпреки това, към момента можете да влезете в страната, като организирате пътешестване и в последна сметка платите визовата такса авансово.

Куба

Куба е друга страна, която е много сложна за посещаване. Ако по някакъв метод получите позволение за пътешестване, тогава ще получите туристическа розова карта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР