Подготовката за Мисия Лаута 4 върви с бързи темпове. От

...
Подготовката за Мисия Лаута 4 върви с бързи темпове. От
Коментари Харесай

Доброволците от “Пловдив 112“ с активно участие в подготовката за “Мисия Лаута 4“

Подготовката за " Мисия Лаута 4 " върви с бързи темпове. От няколко дни чиновници на Оперативна програма " Паркове и градини " режат и приготвят изгнила дървесина за изнасяне. Изключително дейни са и доброволците от Доброволното формирование " Пловдив -112 ", които през уикенда обработиха повече от 50 декара. 
Прочетете още
В събота, за четвърта поредна година пловдивчани ще се съберат, с цел да се опитат да спасят парк Лаута -– обичано място за отмора и спорт на хора от целия град. Всяка пролет „ Мисия Лаута ” събира доброволци, подготвени да отделят няколко часа от свободното си време, с цел да се включат в спасяването на парка. Тази година събието съответствува с " Часът на Земята " - най- огромната самодейност за запазване на планетата, проведено от WWF. Милиони хора се включват в разнообразни събития, чиято цел е да бъде съхранена околната среда. 

Парк „ Лаута ” се простира на 400 декара, заобиколен е от жилищни комплекси, в които броят на хората, които живеят,  с всяка минала година пораства. За страдание обаче дърветата в една от най- огромните зелени зони на Пловдив понижават назад съразмерно на броя на жителите. На процедура паркът умира. Покрай централните алеи има десетки изсъхнали дървета, клони, като всеки ден падат нови и нови дървета, покосени от заболяванията по тях. 

И тази година пловдивчани благодарение на регион „ Тракия ”, Оперативна програма „ Паркове и градини ” и Оперативна програма ”Чистота ” ще се включат в огромното мероприятие.  TrafficNews  е измежду основателите на задачата и е медиен сътрудник на събитието. Тази година ще бъде почиствана западната страна на лесопарка. Заявка за присъединяване в следващата задача към този момент са дали разнообразни спортни клубове в Пловдив, военослужещи от Специалните сили, доброволческите формирования, доброволци от съдружие " Браво, Пловдив ", " Втори дом " и др. 

Елате на „ Мисия Лаута 4 ”! 23 март 2024 година от 10 часа!

Сборен пункт: Паркингът до парк -хотел " Пловдив ". 

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР