Подготовката за изборите върви с пълна сила. След като прекрати

...
Подготовката за изборите върви с пълна сила. След като прекрати
Коментари Харесай

Втори опит за купуване на допълнителни машини, средства ще бъдат осигурени

Подготовката за изборите върви с цялостна мощ. След като приключи публичната поръчка за закупуване на машини, ЦИК ще опита да достави спомагателен брой устройства.

Общо 22 партии са се записали за изборите. От тях 12 ще вземат участие и на двата вота - и за парламент, и за президент. За в този момент има единствено 1 отвод - на " Българско лято " поради непредоставен цялостен комплект документи.

7 обединения са се записали за вота. От тях 5 - и за двата типа избори. Проверките на документи не престават. Все още се записват инициативни комитети.

ЦИК ще направи нов опит за закупуване на спомагателни машини.
Втори опит за закупуване на машини за гласоподаване. ЦИК обмислят да разгласят нова социална поръчка.

" Обсъждаме и не сме взели още решение дали да бъдат още веднъж 1600 устройствата, или да бъдат малко повече с оглед събитието, че по този начин както предвиждат и социолози, е допустимо да има по-висока изборна интензивност. Ние имаме в страната сега 9600, и 1637 е 11 237 ", пресметна представителят на ЦИК Росица Матева.

Попитали с писмо и министъра на финансите - в случай че трябват повече пари за новата социална поръчка, дали ще бъде утвърдено финансирането.

" Получихме отговор от министъра на финансите, че нужните средства на ЦИК за закупуване на устройствата, ще бъдат обезпечени ", добави Матева.

Българите в чужбина могат да подават заявки за гласоподаване.

" По решение 616 могат да бъдат разкрити 671 изборни секции на местата, които са избрани посредством това решение в 67 страни ", изясни представителят на ЦИК Цветозар Томов.

ЦИК занапред би трябвало да реши дефинитивно дали ще се гласоподава единствено с една карта за двата типа избори.

Прогнозите сочат, че ще гласуваме в над 11 600 секции на 14 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР