Подготовката за едно от най-големите авиационни събития в България е

...
Подготовката за едно от най-големите авиационни събития в България е
Коментари Харесай

Най-големият пътнически самолет в света Airbus A380 на Lufthansa пристига у нас следващата седмица

Подготовката за едно от най-големите авиационни събития в България е в разгара си. През идната седмица в неделя, 16 октомври 2016 година, Airbus A380 на Lufthansa ще лети за първи път до летище София и ще има четиричасов престой в столицата. Най-големият пътнически аероплан в света ще реализира специфичен полет от Франкфурт с предстоящ час на тръгване в 09:50 часа сутринта (местно време) и ще кацне в София почти към 13:00 часа (местно време).

По случай 16 октомври – Празник на авиацията и Военновъздушните сили,  Командването на Военновъздушни сили провежда ден на отворени порти в авиобаза Враждебна на 16 октомври от 12:00 до 17:30 часа. Благодарение на това, присъстващите ще могат да прегледат неподвижен показ на авиационна техника – самолети Спартан, Ан-30, Л-410 и Ан-26, както и да следят ниското прехвръкване и кацане на аероплан Airbus A380 с добра видимост към пистата на летище София.

Lufthansa Group желае да отпразнува този специфичен мотив дружно с българските си клиенти, обявявайки специфична промоция на продажбите на билети за A380 от 14 до 17 октомври 2016 година Полетите, резервирани през този интервал от България до четирите дестинации на Lufthansa в Северна Америка, оперирани с Airbus A380, ще бъдат предлагани на последна цена от единствено 380 евро за двупосочен билет. Тези дестинации са Хюстън, Лос Анджелис, Маями и Сан Франциско. В допълнение, Lufthansa пуска в промоция през този уикенд четирите си маршрута в Азия, обслужвани от Airbus A380 (Делхи, Хонг Конг, Пекин и Сингапур) на цена от 480 евро *.

Старши първи офицер Марио Бакалов, българският водач на A380 в Lufthansa, и капитан Раймунд Мюлер, ще бъдат част от летателния екипаж и ще ръководят А380 от Франкфурт до София. " Винаги е било моя фантазия да пилотирам най-големия пътнически аероплан в света до моята родна страна и на 16 октомври тази фантазия ще се сбъдне, " споделя господин Бакалов. Трасето с дължина 1,400 км. ще бъде прелетяно евентуално над Южна Германия, Австрия, Унгария или Словения, и Сърбия, преди самолетът да навлезе в българското въздушно пространство и кацне на Летище София. Стандартното полетно време е към 1:50 ч. Летище София е готово за A380: размерите на полосата разрешават на A380 да кацне и да излети обикновено.

На борда на полета до София ще бъде и Хайке Бирленбах, Вицепрезидент „ Продажби “ за Европа в Lufthansa Group. Освен нея, делегация от високопоставени лица, клиенти на самолетната компания и медии от България ще имат опция да посетят двупалубния аероплан, който ще остане до 17:00 часа в българската столица.

“Щастливи сме от големия интерес през последните седмици “, споделя Александър Толвет, Регионален шеф за България, Албания, Македония и Косово, Lufthansa Group. “Очакваме с неспокойствие едно удивително събитие на 16-и октомври ”.

Цялото събитие се провежда в партньорство с Луфтханза Техник и Летище София. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР