Подготовката на криптобанката Nexo за чистенето на имиджа пред българската

...
Подготовката на криптобанката Nexo за чистенето на имиджа пред българската
Коментари Харесай

Nexo се оказа съдружник на МОН

Подготовката на криптобанката Nexo за чистенето на имиджа пред българската общност стартира още предходната година. Оказва се, че компанията, разследвана у нас и от английските и немските служби за схеми с криптовалути и нейния токен, е сключила тлъсто съглашение за съдействие не с кого да е у нас, а с Министерството на образованието, освен това в границите на служебното държавно управление на Румен Радев.

Близо 1 година след първата поръчка на щатската генерална прокурорка Латиша Джеймс, че ще съди Nexo на Коста Кънчев и Антони Тренчев за внедряването на Понзи принадлежности в щатския пазар за продан и търговия на криптовалути - от 18 октомври 2021 година, компанията е стартирала стратегия с министър Сашо Пенов - за безвъзмездна просветителна стратегия на над 200 наши преподаватели, взаимно с Неправителствени организации. 



В прессъобщение от 20 септември 2022 година, тъкмо преди да гръмне новината, че цели 8 прокуратури в Съединени американски щати водят следствие против Nexo, Тренчев и компания се популяризират пред МОН като " международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи, основана в България ". От там настояват, че ще поддържат цифровото обучение в страната, като образова над 200 български преподаватели, които всяка година ще преподадат своите нови познания на над 5 000 деца и младежи в страната.

Коста Кънчев изяснява тогава: 

“Nexo слага за своя задача да увеличи качественото цифрово образование в България, дълготрайно да поддържа българския преподавател и да насърчи модернизирането на образованието в страната. Екипът ни има вяра, че с това огромно начинание, ще поощрим идващото потомство иноватори да трансфорат страната ни в извор на родни високотехнологични решения за целия свят ”.

Срокът, посочен от криптобанката, е стеснен - за записване до 30 октомври 2022 година Не е ясно все още, изключително след огромната акция на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, както стана ясно по сигнали на българска финансова институция, по какъв начин тече осъществяването на въпросната стратегия и в кои учебни заведения е почнало използването й. 

До момента обаче просветителният министър в служебното държавно управление не е коментирал въобще проблема с Nexo, което също прави усещане. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР