Подготовката на изборите върви нормално и в срок. Регистрирани в

...
Подготовката на изборите върви нормално и в срок. Регистрирани в
Коментари Харесай

В сряда теглят жребия за номерата в бюлетината за местните избори

Подготовката на изборите върви обикновено и в период. Регистрирани в Централна изборна комисия (ЦИК) след осъществените инспекции останаха 58 партии и 9 обединения. Вчера завърши периода за регистрация на тези партии и обединения и състава на локалните обединения в Общинските изборни комисии, както и срокът са вписване на инициативни комитети за издигане на самостоятелни претенденти.


Това заяви представителят на ЦИК Росица Матева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“С записаните партии и коалици и инициативни комитети може да се запознаете на страницата на всяка Общинска изборна комисия, има директен достъп и на страницата на ЦИК ”, добави представителят. До 23 септември записаните в ЦИК или Общиснки изборни комисии обединения, партии, локални обединения имат опция да вършат промени в състава и наименованието си.

“Вече тече регистрацията на претендентите. До 26 септември би трябвало да бъдат регистрирани всички претенденти на кметове, кметове на региони, общиснки съветници и т.н Ще избираме 5053 общински съветника. На 27 септември в ЦИК ще бъде изтеглен жребия за установяване номерата на бюлетината на всички партии и обединения, които са регистрирани в ЦИК “, сподели още Матева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР