Подготовката на босненски деца на различна възраст в спортен лагер

...
Подготовката на босненски деца на различна възраст в спортен лагер
Коментари Харесай

Босна разследва съмнителен лагер за подготовка на джихадисти


Подготовката на босненски деца на друга възраст в състезателен лагер с ислямистки уклон „ Аскер “ се ревизира от правоохранителни институции, заяви Агенцията за отбрана и следствия на Босна и Херцеговина (SIPA БиХ).

През януари в интернет се появи видеозапис от такава подготовка, която се прави в лагер до село Тешан. На него е показано по какъв начин малолетните минават през полоса от трудности и извършват други физически извършения. Видеозаписът провокира необятен отклик след публикуването му в медиите. „ Аскер “ се води като „ сдружение за развиване на физическите и духовни качества “, само че на фотосите му в обществените режи са изобразени брадясали мъже със състезателен тип с арабски надписи, снимани дружно с децата.

"SIPA разполага с избрани оперативни данни за обединяването „ Аскер “, въз основа на които прави съответни дейности, повече информация все още не може да дадем “, гласи известие на организацията, представено от телевзия N1.

Преди време министърът на сигурността на БиХ Драган Мектич окачестви битката против тероризма като предпочитана в работата на правоохранителните органи, анонсира осъществяването на превантивни и оперативни акции и даде обещание, че всичко, "което съставлява даже минимална терористична опасност за БиХ, пламенно ще се унищожава и пресича “.

Ислямската общественост на страната заяви, че няма нищо общо с лагера „ Аскер “. Но от десетилетия в БиХ съществува проблем с неуправляемите ислямистки центрове в труднодостъпните региони на страната. Властите свързват сходни общности с рекрутиране и подготовка на религиозни екстремисти. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР