Подготовка за участие в международен панаир на учебните предприятия. Това

...
Подготовка за участие в международен панаир на учебните предприятия. Това
Коментари Харесай

МОН се превърна в учебно предприятие

Подготовка за присъединяване в интернационален панаир на образователните предприятия. Това беше тематиката на следващия урок от самодейността на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков - „ Отворена класна стая в МОН ", който показаха възпитаници от 11. клас на Националната финансово-стопанска гимназия в София. Те са от новаторска паралелка, учаща се по модела 1:1.

Министър Цоков поздрави учениците за мотивацията за търсене на решения, както и учителите за техния висок професионализъм. „ Това, което видяхме в този интегриран урок - с включването на академични преподаватели, присъединяване на родители и лидерския метод на учителите, е в действителност образованието на бъдещето ", акцентира той. По думите е доста скъпо, че при сходни задания учениците се учат да работят с съответен краен период, в който би трябвало да произведат и избран артикул. „ Освен професионални компетентности този интегриран урок Ви дава и развиване на вашите умения за живота - да работите взаимно, да вземате решения, да развивате вашите лидерски качества ", сподели той на учениците. Министърът акцентира и че най-важното е че „ децата се усещат добре тук, тъй като МОН е домът на всички възпитаници и на българските учители ".

Урокът бе квалифициран от доктор Селман Делиибрамов и Христина Василева, учители по професионална подготовка и Цветелена Таралова, основен преподавател по британски език. В него бяха съчетани образователните предмети: работа в стабилно образователно дружество, компютърни архитектури, британски език и стопанска система на предприятието. Учениците демонстрираха по какъв начин в границите на своите предприятия вземат управнически решения посредством разбор на събраната информация, основават цифрово наличие, сформират предложения, съобразени с характерностите на определен целеви пазар, в това число и на различен език, проучват опциите, оферират ограничения и подхващат стъпки и за подкрепяне на устойчивото развиване на предприятията.

Изготвена бе документи за поръчки посредством потребление на инструментите на Гугъл Workspace, заместващи хартиения ваучър за поръчка. Подбран бе софтуерен артикул, насочен към стабилно развиване, основано бе цифрово наличие: оферта за софтуерен артикул на британски език. Управителите на двете образователни предприятия презентираха резултатите и показаха крайния резултат: оферта за артикул.

В ролята на ментори на двете образователни предприятия влязоха и двама родители: доцент доктор Наталия Футекова и Георги Тодоров - шеф на софтуерната компания. По този метод беше демонстрирано присъединяване на родителската общественост в цялостния развой на просветителните взаимоотношения. „ Това е учебното заведение на бъдещето. В него общностите в лицето на родители и разнообразни експерти влизат в класната стая и пространствата, където ще се случва образованието ", сподели министър Галин Цоков. Той връчи плакет на шефа на гимназията Мая Гешева като оценка на отличната подготовка, която дават учителите на своите възпитаници.

Урокът е част от работата на гимназията по нововъведението на тематика: „ Глобални компетентности за резистентен свят ", насочена към разширение на инструментариума за реализирането на правилата за стабилно развиване във връзка с образователната среда, просветителните модели, квалификацията и подкрепящите начинания на педагогическите експерти.

Актуалността на тематиката е обвързвана и с подготовката на учениците за присъединяване в XXVII Международния панаир на образователните предприятия „ Млад бизнесмен " „ ТФ Фест 2024 ". Управителите на образователните предприятия поздравиха проф. Цоков, заместник-министър Емилия Лазарова и началника на кабинета на министъра Наталия Михалевска и им връчиха документи за етично водачество.

Пресцентър на МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР