ПОДГОРИЦА, Черна гора (АП) — Високопоставен американски служител посети Черна

...
ПОДГОРИЦА, Черна гора (АП) — Високопоставен американски служител посети Черна
Коментари Харесай

Американски пратеник пътува до Черна гора, за да подкрепи нейната кандидатура за членство в ЕС, докато войната в Украйна бушува на

ПОДГОРИЦА, Черна гора (АП) — Високопоставен американски чиновник посети Черна гора в понеделник, с цел да предложи поддръжка на дребната балканска нация, която желае да се причисли към Европейския съюз.

По време на конференция в столицата Подгорица, заместник-помощник държавният секретар Габриел Ескобар сподели, че Черна гора би трябвало да бъде идната на опашката за присъединение към 27-членния блок.

„ Има безусловно без подозрение съгласно нас... (стратегическата) цел на тази страна е да стане (а) пълновръстен член на Европейски Съюз “, сподели Ескобар след диалози с премиера Милойко Спаич.

Шест народи от района на Западните Балкани — Албания, Босна, Сърбия, Косово, Черна гора и Северна Македония — са на разнообразни стадии от процеса на присъединение към Европейски Съюз след интервал на войни и рецесии през 90-те години.

p>

Ескобар сподели, че разширението на Европейски Съюз е станало действителност след съветската инвазия в Украйна през 2022 година, което накара чиновниците на Съединени американски щати и Европейски Съюз да се стремят да привлекат шестте дър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР