Поддържаният от Синия овал екип на M-Sport Ford изпраща пет

...
Поддържаният от Синия овал екип на M-Sport Ford изпраща пет
Коментари Харесай

Ford с хибридна Puma 4х4 за сафари - видео

Поддържаният от Синия овал екип на M-Sport Ford изпраща пет от новите, с към 500 к.с. хибридни транспортни средства Puma със задвижване на четирите колела на рали "Safari " в Кения. 363,44 километра над 19 специфични стадия чакат водачите на ралито в източноафриканската страна от 23 до 26 юни.

След ралито Монте Карло, което той завоюва незабавно при дебюта си в тима на M-Sport Ford през януари, и рали Португалия, 48-годишният рекорден международен първенец Себастиен Льоб и неговата копилотка Изабел Галмиш към този момент са в пилотската кабина на Puma Hybrid за трети път.

Машината се зарежда от 1,6-литров EcoBoost,четирицилиндров, турбо бензинов мотор и хибридна система, която краткотрайно способства с до 136 к.с. И защото CO2 неутралното гориво е наложително за транспортните средства от най-високата категория Rally1 от тази година, висшата лига на рали също е по-екологична от всеки път по време на пътуването си до Африка.



Историята на "Сафари " датира от 1953 година По това време се организира от 27 май до 1 юни като "Източноафриканско коронационно сафари " в Кения, Уганда и Танзания в чест на особено събитие: коронацията на кралица Елизабет II. Докато монархът към момента живее в Бъкингамския замък и отпразнува 70-годишнината си на трона тези дни, тежкото маратонско събитие от време на време беше прекъсвано.

След общо девет победи от Ford рали класиката загуби статута си на Световно състезание в края на 2002 година Завръщането трябваше да се случи през 2020 година след спиране от съвсем две десетилетия, само че стана жертва на рестриктивните мерки на корона рецесията. Едва предходната година "Сафари " се завърна в топ класа на рали.

Въпреки че в този момент дава отговор на модерния формат на рали за Световно състезание, то предходната година незабавно оправда репутацията си на страдалчество за хора и транспортни средства: от 56 стартирали транспортни средства, единствено единадесет приключиха цялото разстояние, а 26 автомобила минаха през крайна рампа.

"Safari " с неговите твърди като скали писти е най-хубавият тест за устойчивост за оборудването на състезателя. Зависи и от интелигентността на екипите - те би трябвало да бъдат тактически умни, с цел да разпознаят кои пасажи са подобаващи за безмилостно цялостна газ и къде е по-добре да опазят машината и да я доведат безвредно до финалната линия.

„ Фактът, че бяхме конкурентни с Ford Puma Hybrid Rally1 на насипна повърхнина в Португалия, ме прави убеден. Чувствам се доста удобно в колата, което също е позитивно “, споделя Себастиен Льоб. Но Кения е нещо напълно друго. "Сафари " със своите груби писти и огромни камъни по пътя е доста друго от всички други ралита на Световното състезание.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР