Поданик на Кралство Нидерландия, предаден на съд за причиняване на

...
Поданик на Кралство Нидерландия, предаден на съд за причиняване на
Коментари Харесай

Вкарват в затвора холандец, убил варненец на пътя

Поданик на Кралство Нидерландия, предаден на съд за причиняване на гибел в пътно-транспортно произшествие от Окръжната прокуратура във Варна, получи неоправдателна присъда, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна гражданин на Кралство Нидерландия Ван Ееде Е., получи неоправдателна присъда. При изискванията на кратко правосъдно разследване състав на Варненския областен съд призна чужденеца за отговорен и му наложи наказване 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период. С присъдата той е бил лишен и от право да ръководи МПС за период 1 година.

Роденият в Индонезия 69-годишен обвиняем, който е със статут на дълготрайно пребиваващ в България, предизвикал гибелта на варненец в пътно-транспортно произшествие на 8 юли предходната година. При ръководство на персоналния си джип непознатият гражданин нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на мотоциклетист – закононарушение по член 343, ал.1, писмен знак „ в “ от Наказателен кодекс. Пострадалият, който умрял 21 дни след тежкото произшествие, управлявал мотоциклета си с превишена скорост и в неразрешена улица.

Осъденият Ван Ееде Е. е с чисто правосъдно минало. Наказван е за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР