Подалият оставка регионален шеф Гроздан Караджов на извънреден брифинг опроверга

...
Подалият оставка регионален шеф Гроздан Караджов на извънреден брифинг опроверга
Коментари Харесай

Караджов скочи: Има дефицит, а не пари за крадливи фирми

Подалият оставка районен началник Гроздан Караджов на ексклузивен брифинг опроверга изказванията на премиера Кирил Петков, като натърти, че всичките изказвания за " тикане " на пари към " крадливи компании " са неистина.

" Това, което ви беше показано през вчерашния ден, като главен проблем, че съм изискал допълнителн 3,9 милиарда лв. в допълнение от бюджета на Министерство на регионалното развитие, е неистина. Аз в никакъв случай не съм желал тези пари. Няма нито един ред с такива претенции. Ще Ви прочета стенограмата от Министерски съвет. Никой не е давал изискване за предоставяне на спомагателни средства ", безапелационен е Караджов.

Трябваше да спрем да ремонтираме тези пътища, а това ще сътвори риск за републиканската мрежа. В суматохата, че изпускат ръководството, че не знаят какво да кажат, започнаха по същия метод когато избираха гуверньора, когато говореха за крадливите миилиарди, което няма общо с вчерашното овакантяване на съвещанието на Министерски съвет, нито дават отговор на обстоятелствата, сподели Караджов.

" В сряда следобяд излязох от Министерски съвет с таблица, от която се вижда, че са се натрупали, с помощта на решението на Народно събрание, спомагателни средства като недостиг, което отваря спомагателна дупка в бюджета.

Това, за което осведомих сътрудниците за сериозна дупка в бюджета в размер на 3,9 милиарда лв.. Тя се получава от няколко източника. Първият е решението на Народно събрание, по които по точка 1 и 2 от това решение, се трансферират да се употребяват от нашия бюджет 1,2 милиарда за остарели заплащания и втора, в точка 4, още 1,2 милиарда, които също са за остарели и незавършени работи. Като и двете точки, касаят контракти, за които бюджета на Министерство на регионалното развитие е претрупан в допълнение, отвън плануваното през декември ", добави Караджов.

" Ако отворите стенограмите на Народно събрание, в това число няколко срещи в съдружен формат е стихотворец ангажимент, че тези средства ще бъдат добавени в актуализацията на бюджета, в противоположен случай ще се получи тази дупка, систематична дупка, дупка, която заплашваща финансовата непоклатимост на страната ", безапелационен е министърът.

" Вторият източник на подобен недостиг, т.е. дотук 2,4 милиарда, е незалагането на средства за Автомагистрала " Хемус " и скоростния Видин-Ботевград.

Нито една стотинка не беше оставена там, с ангажимента по време на бюджетната процедура, министърът на финансите сподели, че там няма да се поставят средства, тъй като когато се разплете проблема с инхаус договорите, тогава ще имаме финансиране.

Работата спря, за жалост по тези автомагистралите. Там са половин милиард по инхаус и още половин милиард, които са по Закон за обществените поръчки процедури. ", добави министърът.

Караджов дава отговор на изказванията на министър-председателя Кирил Петков, че разрива на ръководещата коалиция е породен от това, че Караджов е желал да заплати на компаниите, които построяват автомагистрала " Хемус ", наети от предходното ръководство.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР