Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев заяви, че премиерът

...
Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев заяви, че премиерът
Коментари Харесай

Радостин Василев: Кирил Петков дойде в дома ми, бяхме се събрали с другите напускащи

Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев съобщи, че министър председателят Кирил Петков е пристигнал в дома му, където са имали среща напускащите „ ИТН “. В изявление за бТВ Василев описа, че не е имало предварителна спогодба с Петков – той помолил да се причисли към срещата, с цел да опише за нередности в Министерство на регионалното развитие. Министърът в оставка не разясни по какъв начин министър председателят е научил за събирането. По думите му, съгласно първичните ангажименти е трябвало там да участват 10-12 души.

Василев отхвърли да е имало ангажименти за поддръжка на държавното управление, за постове и пари. По думите му, министър председателят е знаел единствено за неговото овакантяване, тъй като е споделил с него желанията си по-рано.

Той уточни, че е решил да напусне Има Такъв Народ 10 минути откакто е било взето решението партията да се отдръпна от обединението. Според него, някои от другите напускащи са имали такова решение още от януари, на „ може би “ той е катализаторът да преминат към деяние в настоящия миг.

На срещата в дома му участвала и депутатката Христинка Иванова, която се отхвърли от желанието си да напусне Има Такъв Народ – предходната вечер беше публикуван запис от диалог сред нея и Радостин Василев, в който той я убеждава да не трансформира решението си.

Според него, тя е била сплашвана и това е повода за обрата в държанието й, само че отхвърли той самият да е отправял закани в телефонния диалог.

„ Мога да й пратя хора за сладолед, естествено, че ще й пратя адвокати “, разяснява Василев.

По думите му, тя е станала народен представител с помощта на него и в този момент ще напусне Народното събрание. Той сподели още, че наставлява цялата група народни представители от Плевен и че всички били заплашвани и притискани от Тошко Йорданов, по тази причина от първичната група от 10-12 души, някои се отказали да напущат.

Радостин Василев съобщи, че дейностите са му са подбудени от това, че не може да допусне сформиране на експертно държавно управление с мандат на Има Такъв Народ, което да бъде подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР